12 de juliol del 2011

Patti Smith rebrà el Premi Christa Leem 2011

El lobby “Un dels Nostres”, va concedir ahir a la nit el Premi Christa Leem 2011 a l'artista nord-americana Patti Smith. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 19 de setembre en el
transcurs d’un sopar al mític Hotel Oriente de Barcelona, al qual assistirà la pròpia Patti Smith. Tant Christa Leem com Patti Smith van despuntar des de molt joves en el món de l'escena d'una manera transgressora, revolucionant el concepte d'art, i fent que la societat sencera obrís els ulls a una nova forma de llibertat d'expressió.

Totes dues van ser pioneres en la seva manera d'expressar-se i van deixar un camí obert a les generacions posteriors. Van reivindicar un lloc a l'escenari i, des de la seva posició pública, van lluitar contra les injustícies. Christa Leem va fer del striptease un art i es va convertir en la musa de la societat barcelonina d'esquerres. Patti Smith és una de les artistes més influents del segle XX per la seva definitiva aportació al rock des d'una perspectiva literària. És l'autora d'àlbums de culte com el fonamental “Horses”, i la veu que ha triomfat amb himnes poètics i poderosos com ara “Gloria”, “Because the night” i “People have the power”. En aquesta ocasió, i per damunt de tot, es destaca la persona compromesa, generosa i vital, portadora d'un missatge de llibertat i valors progressistes.

El col·lectiu “Un dels Nostres” està format per professionals de diversos sectors i no està lligat a cap marca ni partit polític. El formen persones que es defineixen com a lliurepensadores, unides per un compromís amb la llibertat d'expressió i en defensa d'una societat tolerant i d’esquerres.

El premi es lliura en el decurs d’un sopar on hi son convidats tots els membres del lobby, la mare de Christa Leem, personalitats destacades del món de la cultura i la política de Barcelona i els mitjans de comunicació. L'acte té lloc al mític Hotel Orient, un dels més antics de Barcelona i amb forts lligams amb la història de la ciutat.