21 de setembre del 2011

Patti Smith ja és formalment "Un dels nostres"


La cantant nord-americana ha rebut aquest dilluns a Barcelona en un ambient íntim el premi Christa Leem, un guardó que reconeix el seu compromís amb la llibertat i amb "els valors progressistes" que li atorga el 'lobby' de esquerres 'Un dels nostres'.

El guardó pren el nom de la ballarina de 'striptease' Christa Leem (1953-2004), que en els anys 70 es va convertir en la musa de la societat barcelonina d'esquerres, i es lliurarà la nit de aquest dilluns a l'Hotel Oriente de la Rambla.

Per a la 'Un dels nostres', "les dues van ser pioneres en la seva manera d'expressar-se i van deixar un camí obert a les generacions posteriors. Reivindicar el seu lloc en l'escenari i des de la posició pública, lluitar contra les injustícies ".

A més de la faceta més relacionada amb la ideologia i els seus valors, el premi també valora de Smith que és una de les artistes més influents del segle XX, "per la seva definitiva aportació al rock des d'una perspectiva literària ". Smith és l'autora d'àlbums de culte com 'Horses', i la veu de cançons tan emblemàtiques com 'Glòria', 'Because the night', i 'People have the power'.

El Loby 'Un dels nostres' està presidit per Joan Estrada, i el formen professionals de diversos àmbits sense adscripció a cap partit polític, però en defensa d'una societat "tolerant i progressista".

Des de 2006, premia cada any a una personalitat que representi aquests valors, i des de llavors l'han rebut la desapareguda Christa Leem - la seva mare va recollir el premi -, Salvador Allende i Lilian Thuram (2007), Marcos Ana (2008), Gonzalo Pérez de Olaguer (2009) i Baltasar Garzón
(2010).


En el mateix sopar de dilluns, vaig rebre de la mà del mateix Joan Estrada, el pin del Loby. Ara ja em puc sentir plenament un dels seus, un dels nostres.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.