21 de març del 2007

Incivisme


El carrer Almeria està a Sants. Comença a la plaça de la Farga i acaba a l’escola Institució Montserrat. Més enllà, no molt lluny, està la Plaça Màlaga, on es troba l’emblemàtic Centre Cívic Cotxeres de Sants. Si us fixeu en algunes de les plaques del carrer i de la plaça comprovareu que estan guixades amb pintura negra. Algun porc, ara li diem incívic, ha dedicat una part del seu temps vital a pintar-les. Sospito que ho deu haver fet perquè són dues províncies espanyoles. Sospito que poc deu haver llegit sobre història ja que el mateix carrer Almeria és creuat pel carrer Maria Victòria. El nom es deu a la reina d’Espanya dona d’Amadeu I. Sospito que no deu saber que aquest carrer un dia es va dir Carrer de la Victòria Republicana.


Publicat al Diari 20 minutos, 20 de març de 2007

3 comentaris:

J ha dit...

Fabià, fabià... aquest article no pensava que el podries haver escrit mai! M'ha semblat un pèl supèrflu i pretenciós.

Jaume Balmes i Sierra

Anònim ha dit...

Jo l'entenc, són molts anys veient que a Sants s'imposa una lògica gens democràtica, extrema, cansina...

Suposo que deus dir superflu i tendenciós... Oi? Perquè pretenciós no ho sembla pas!

Pep

Andrés Querol Muñoz ha dit...

La superficialitat és precisament el que l'article del Fabián posa de manifest. La superficialitat nascuda de la ignorància d'aquells que pensen que llegint algun llibre del Terricabres, o de qualsevol altre invàlid intel·lectual dels que corren, ja tenen prou bagatge ideològic per a llançar-se a fer la revolució dels països catalans.

Pretenciosos són aquells que des de la ignorància creuen saber-ho tot, i parlen i actuen amb la seguretat que ningú mínimament honest amb ell mateix es permetria.

L'article no és superflu perquè contrasta la ignorància que denuncia amb fets. I no és pretenciós perquè no tracta d'insinuar que l'autor tingui més coneixements dels que realment té.

A mi m'ha agradat. I espero que l'autor aprofiti el seu exili per a escriure també en aquest bloc algunes de les reflexions que els amics rebem al correu electrònic.