14 de juliol del 2009

L'avinguda Ferrer i Guàrdia a Barcelona, més a prop

El passat 9 de juliol el Plenari del meu districte associatiu i, ara ja, també polític (Sants-Montjuich) va aprovar tirar endavant a partir de la proposta de la comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona, de canviar el nom a l'Avinguda Marquès de Comillas a Montjuïc per Francesc Ferrer i Guàrdia.

Segons informació de la Fundació Ferrer i Guàrdia, impulsora de la iniciativa, la proposta no és definitiva: "Aquesta decisió obre un procés que suposarà posar aquest canvi a exposició pública durant uns tres mesos i, un cop resoltes les al·legacions, en cas que es resolguin favorablement a la proposta, cap a finals d'any o gener del 2010 ja serà cosa feta". Segons David Prujà, director, "no podem deixar de felicitar-nos tots plegats per la consecució d'una fita tant clarament necessària a la capital del nostre país".

La Fundació no es vol quedar aquí i anima donar-li un cop de mà per fer extensiva aquesta iniciativa a altres municipis. Demanen que es proposin municipis per replicar aquesta campanya arreu de Catalunya.

Curiosament, Joan Ferran a "Maleïda crosta" en una de les seves converses singulars dels dos protagonistes, la jove llicenciada en ciències polítiques i el portaveu d’un grup parlamentari de la cambra catalana, ja va dir que era cosa extranya que Barcelona encara no hagués dedicat a una gran avinguda a Francesc Ferrer i Guàrdia. Un any més tard de la publicació a Columna, ho veu, i al seu districte.

Per seguir els avenços, la Fundació Ferrer i Guàrdia ha estrenat un nou web amb motiu del centenari.