14 de setembre del 2009

l'estiu i la formació associativa

L'arribada del bon temps i l'estiu esdevé un moment clau per a l'Escola Lliure El Sol i la seva responsabilitat de formació de la gent jove associada del Moviment Laic i Progressista. Enguany, s'han realitzat fins a un total de 9 cursos, amb una mitjana de 24,6 alumnes per curs i 9 persones associades i 1 curs amb 22 persones, de les quals 20 pertanyes a una organització de base associativa de l'MLP. S'han fet cursos des del Maresme fins al Gran Penedès: a Barcelona, Mataró, Viladrau, Vilanova i la Geltrú i Seifores.

Especialment cal destacar Viladrau i Seifores com a experiència única i enriquidora per a totes aquelles persones que hi participen (alumnat, professorat, tutories, col·laboradors...). El fet de conviure en el mateix espai durant els dies que dura el curs, el poder compartir amb altres persones de l'MLP moments de reflexió i construcció col·lectiva, aporten un valor afegit a tota l’experiència. Com no podia ser d'una altra manera, l'eix temàtic ha estat l'Any Ferrer i Guàrdia i s'hi han realitzat activitats relacionades amb el personatge i el seu llegat pedagògic.

Caminem amb Fedelatina...
Hem comptat amb dos participants que provenen de Fedelatina a cadascun dels 3 cursos. És una de les accions que engloba el projecte conjunt entre l'MLP i Fedelatina. Aquest projecte parteix d’un estudi que inicia la Fundació Ferrer i Guàrdia per tal d’analitzar la capacitat d’inclusió de les entitats de l´MLP a partir de l’anàlisi de les trajectòries vitals d’aquests 6 joves vinculats a Fedelatina.

La Fundació Àngels Garriga. Un projecte pedagògic compartit
En el cas dels cursos de Saifores s’ha repetit l’experiència d’altres anys, on formadors de la Fundació Àngels Garriga han participat en els cursos impartint alguna de les tècniques. A diferència d’altres anys que només participaven en els cursos de monitors aquest estiu també ho han fet al curs de directors.

Un nou itinerari per una vella necessitat
Pel que fa el curs de directors de Saifores aquest any hi ha hagut una novetat ja que s’hi han ofert dos itineraris, un dirigit als qui treballen amb infants i l’altre per als qui ho fan amb joves basat en el model de casals de joves associatiu, per tal de respondre més acuradament a la realitat de cadascun d’aquests àmbits d’intervenció. L’experiència ha estat positiva i ben valorada per totes les parts, així que el proper any preveiem tornar a fer una nova edició.