28 de juliol del 2010

La democràcia encara no està de vacances (Adéu, als braus)

Aquests dies, i avui concretament, que gaire bé tothom està de vacances o a punt de començar, hem pogut comprovar que la Democràcia continua al peu del canó -no li desitgem cap altre actitud!-. M'explico:

1) L'aprovació de la prohibició de les corrides de braus va començar amb una ILP: visca la democràcia!

2) Els dos grans partits han concedit als seus diputats el dret a lliure examen per poder decidir al repecte: visca la democràcia! (2).

3) Quant a la batalla més simbòlica: avui per la via democràtica s'acaba amb una que tot i ser de tradició popular va esdevenir un dels símbols del nacional-catolicisme. També esdevé una esperança per tota aquella gent que creu que per la via democràtica és possible canviar les coses, uns diran "Adéu, Espanya", els altres diran que Catalunya novament ha estat capaç de ser punta de llança de la regeneració d'Espanya. Per a gustos... qualsevol interpretació, en tot cas: Visca la democràcia! (3)

La pregunta que em faig i no acabo de resoldre és on estan els límits de les prohibicions des del punt de vista liberal-progressista. Ah, alerta! Que quedi clar que estic d'acord amb la mesura. Per cert, a veure què fa el senyor Balañà amb la plaça. Un centre comercial com a Las Arenas? Seran els centres comercials les places de braus de la decadència dels cinquanta? Qui sap...