29 de juny del 2011

Rational Time i QUIT: segell UPC i segell UAB

Rational Time SL és una spinoff de la Universitat Politècnica de Catalunya creada amb el suport del Programa Innova de la UPC. L'empresa, fundada l'any 2007, realitza activitats de consultoria i projectes a mida en l'àmbit de l'Organització del Temps de Treball (OTT), i ha desenvolupat una solució via web per a la gestió del calendari i l'horari laboral del personal, tant en el sector industrial com en el sector serveis. L'Organització del Temps de Treball (OTT) és la disciplina que estudia i proposa solucions per als nous reptes que planteja aquest aspecte de l'evolució de la nostra societat, constituint-se en un instrument de flexibilitat que permet l'adaptació a diferents factors, com la variabilitat de la demanda al llarg de l'any, de la setmana o de la jornada, l'increment de la jornada operativa i/o dels dies d'obertura, l'augment del nombre de persones que treballen a temps parcial o que necessiten un horari flexible, l'augment de la polivalència del personal o l'aposta per afavorir la conciliació laboral i familiar. En definitiva, ha augmentat la complexitat de la gestió de l'OTT.

No és casualitat que vagin sorgint projectes especialitzats amb l'objectiu de tractar la qüestió del temps des de diferents visions. També existeix el Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT), nascut el 1991. El grup rep el 1995 el reconeixement com a Grup de Recerca de Qualitat atorgat per la Generalitat de Catalunya. I a partir de l'any 2003 rep el reconeixement de Centre Especial de Recerca de la UAB. L'objectiu fonamental se centra en el desenvolupament i la consolidació d'una línia de recerca que relacioni els àmbits de treball i vida quotidiana. Així, doncs, aposta per un tipus d'investigació que tendeix a interrelacionar àmbits i àrees més que no pas a la segmentació. Es tracta d'un tipus de recerca al mateix temps teòrica i aplicada, convençuts que és també el deure respondre als problemes reals de la societat.

Rational time i QUIT: dues propostes indissociables als segells de la UPC i la UAB.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Fabian,

Moltes gràcies per haver dedicat una entrada del teu blog a parlar de la complexitat en la gestió del temps i la seva problemàtica, i en particular per haver-nos mencionat.

Una abraçada,
Rational Time
www.rationaltime.com