13 de gener del 2016

Començo una nova etapa al Parlament de Catalunya


Avui s’ha confirmat que finalment seré diputat de Junts pel Sí. Després de quedar-me a les portes d’esdevenir diputat per Barcelona i assolir el desitjat escó 63, avui m’ha trucat l’Eugeni Villalbí  (coordinador del grup parlamentari) per posar-me les piles amb la burocràcia que toca superar per poder recollir l’acta.

És un honor per a mi substituir el President Mas, i és un privilegi continuar amb els valors republicans i socialistes que va presentar Joan Ignasi Elena.

Agrair la confiança dipositada a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i al conjunt de la candidatura de Junts pel Sí.

El meu compromís és absolut amb el programa electoral proposat a la ciutadania per Junts pel Sí i molt especialment amb tot allò que fa referència a la Reforma Horària. El programa diu el següent:

Activar la Reforma Horària el 2016 a partir de la creació d’una comissió legislativa al Parlament de Catalunya i d’un programa ad hoc del Govern de la Generalitat de Catalunya que determini les polítiques necessàries de promoció i acompanyament en tots els àmbits implicats. (pàg. 120, l’Oportunitat de la Reforma Horària)


Implementar les recomanacions de la Comissió d'estudis per a la reforma Horària del Parlament de Catalunya, per a la millora de la conciliació de la vida laboral i familiar. (pàg. 67, en referència a les polítiques de suport a les famílies)

Implantar una reforma horària que permeti a les dones i als homes la coresponsabilitat familiar (pàg. 119, en referència a les polítiques d’igualtat efectiva i per la no discriminació)

Estic molt orgullós de representar els meus conciutadans. Em poso mans a l’obra, no tenim molt de temps. L’escriptor austríac Peter Handke es va fer una pregunta oportuna: perquè mai es va inventar un Déu de la lentitud? Malauradament en política cada dia és el darrer. Confiat que la única política és aquella que vol sumar des de la diferència, em poso a treballar per garantir els consensos que requereix una iniciativa de les dimensions de la Reforma Horària. 

Resto a la vostra disposició en aquest nou començament.

2 comentaris:

Joan ha dit...

Benvolgut senyor Mohedano,
Sóc Joan Portell Rifà, recent doctor en Pedagogia per la UB. El tema de la meva tesi "Influència de l'entorn familiar i escolar en l'adquisició de l'hàbit lector" afronta el tema de la conciliació familiar i com aquesta pot influenciar a mitjà i llarg termini a partir d'un estudi elaborat en una extensa població adulta. Crec que el tema pot interessar al Consell Assessor per a la Reforma Horària. Si ho desitja li puc fer arribar un petit resum de la tesi i posar-me a la seva disposició per intercanviar els parers al respecte.
Aprofito l'avinentesa per felicitar-lo per la recent nominació.
Atentament,
Joan Portell Rifà

Fabian Mohedano ha dit...

Benvoglut Joan,
Si em pots enviar l'estudi a fabianmohedano@reformahoraria.cat
I comentem.
Cordialment,