15 de març del 2009

El Triangle Laic escalfa motors

El divendres anem a Mallorca. A les 7.15 h. surt l'avio. Al capdavant de la delegacio en Joffre Villanueva, secretari general de l'MLP, en Fidel Gonzalez, comissionat MLP per a la creacio i consolidacio del Triangle Laic. Ens espera la Cati, gerent del Centre d'Estudis de l'Esplai, el cor de l'MLP a les Illes Balears.

El Centre d'Estudis de l'Esplai compta amb gaire be 30 anys d'existencia. I, des de l'inici, la seva proposta ha estat una alternativa formativa a les estructures religioses d'escoltisme i d'esplai. En els darrers anys ha apostat clarament per vertebrar l'associacionisme laic a les Illes Balears. Em sorpren el seu local, respira un aire escolta.

Comencem a la reunio a les 10:00 h i acabarem amb un dinar a un italia a la Placa del Coll. Fem balanc dels dos anys del proces de constitucio de la realitat laica i progressista. M'agrada com enfoca la Cati el present i el futur. La sintonia es total. Plantegem les estrategies per als propers mesos. La nostra obsessio es que l'MLP-IB ha de fer els seus processos, la nostra funcio es d'acompanyament. Insistim en aixo. Defensem la independencia dels altres mlps.

Amb na Kika anem a dinar i tornem a fer el balanc del que han estat aquests dos primers anys. La sintonia es brutal. Li obliguem a apuntar-se la data de la Trobada general a Cambrils el proper mes de juny. Excel.lent eleccio el restaurant a la Placa del Coll, un italia inoblidable. Tornarem.

El proper 3 d'abril anirem al Pais Valencia. El Triangle laic escalfa motors. Al Fidel i la Nuria se'ls acumula la feina. Bon senyal.