22 de juny de 2009

Trobada general MLP Cambrils 2009 estàs convocat! estàs convocada!El passat 5 i 6 de juny va tenir lloc la cita anual dels dirigents de l'MLP a Cambrils (Camp de Tarragona). Es va plantejar amb un doble objectiu: Reforçar la presència de l'MLP al Camp de Tarragona després d'un intens procés que havia començat tot just un any abans així com culminar una primera fase de debat estratègic que està vivint l'organització.

Pel que fa a la consolidació de l'estructura territorial del Camp de Tarragona, els dirigents de l'MLP van tenir l'oportunitat de conèixer a Jordi Collado, comissionat MLP per al Camp de Tarragona, i Mario Burzuri, coordinador territorial i personal alliberada per a la realització de l'impuls de l'MLP.

Quant als continguts, el primer dia es van presentar les conclusions resultants del grup de treball promotor i impulsor del debat estratègic, amb una proposta en ferm de missió, visió i valors. El segon dia es van fer grups de treball entorn al creixement, la comunicació i l'organització, amb l'objectiu de debatre sobre accions concretes a realitzar per al trienni 2010-2012.

Hi van assistir una seixantena de dirigents al llarg de tota la trobada i el punt màxim de participació va ser al II Sopar de l'Associacionisme Laic, en el que s'hi van sumar una quarantena de dirigents i responsables institucionals del Camp de Tarragona. La part lúdica del divendres a la nit es van complementar amb l'assistència de la caravana laica al concert de Tequila, organitzat per l'Ajuntament de Cambrils amb motiu de la fira.

Per primer cop, a la Trobada general hi han participat al llarg de tot el cap de setmana l'AJEC-AEFP-CISEC, l'AEP i SOS Racisme, entitats amb les que l'MLP manté una relació estratègica prioritària fruit dels acords signats anteriorment. A més, com ja és habitual a les darrers trobades van participar companys fraternals de l'MLP al País Valencià, a les Illes Balears i a Aragó, així com d'ASDE, els escoltes laics a Espanya.

Poc a poc, es va consolidant un nou model de trobada basada en tres idees: 1) Es fonamental tractar qüestions estratègiques d'interès general amb treball previ a les entitats membres, 2) És molt positiu convidar a les entitats amb qui ja treballem colze a colze al llarg de l'any perquè coneguin de primera mà els debats de l'organització i 3) La vocació de reforçar el vincle territorial a partir de la celebració del sopar de l'associacionisme laic, en el que es pretén reforçar el reconeixement d'entitats i dirigents de base.