25 d’octubre del 2010

Ratzinger, one day; el combat de la laïcitat, forever

Queden 10 dies per a que comenci el Fòrum Espai de Llibertat i tot just 12 per a que Joseph Ratzinger visiti la Sagrada Família. L'enrenou de la visita del Papa no ens ha de despitar i el debat de les idees ha d'estar per sobre de la conjuntura.

El Fòrum Espai de Llibertat es va concebre inicialment com a resposta a la demanda de la Fundación Cives a organitzar un esdeveniment que aglutinés els sectors laicistes de l'estat, sovint enfadats i permanentment dividits. I principament per donar una resposta unitària a la llei de llibertat de consciència (o llibertat religiosa segons qui enfoqui) que tenia previst impulsar el govern socialista.

La Fundació Ferrer i Guàrdia i el Moviment Laic i Progressista estan fent esforços per portar fer que el Fòrum sigui un èxit, però només serà possible si les organitzacions laiques participen activament. Joseph Ratzinger marxarà l'endemà i el combat de la laïcitat seguirà en marxa per a lliurepensadors laics, jueus laics, critians laics, budistes laics, musulamans laics...

Està bé l'acció formativa sobre finançament de l'Església catòlica el dia 3, la concentració a plaça Sant Jaume del dia 4, l'Habemus party del dia 5 organitzat per Casals de Joves de Catalunya... en motiu de la visita del Papa (one day), si bé cal guanyar, repeteixo, el combat de les idees (forever).