26 d’abril del 2009

Diumenge laic i progressista


Una trobada passada per aigua. Aquest és el resum de la Trobada general Terrassa 2009 "Desconnecta, surt al carrer" d'Esplais Catalans-Esplac. A les 12 del migdia portes obertes a mares i pares, antics membres i institucions. Finalment es decideix suspendre l'acte públic. S'activa el Pla B: Un improvitzat escenari al Poliesportiu La Cogollada rep a tots els infants i adolescents. L'incombustible Oriol Canals anima la festa un cop més. I fins i tot hi ha pares que s'atreveixen a ballar els ritmes kumbaians. Molta atenció a l'activitat prevista al web oficial de la Trobada:

El diumenge al matí, podrem gaudir d’una deliciosa activitat. Al Passeig Vapor Gran de Terrassa podrem veure una exposició d’aparells per cuinar amb el Sol i alternatives per estalviar energia convencional en preparar aliments. Uns monitors ens explicaran els detalls dels aparells, i si fa sol, veurem com funcionen i com les cuines solars parabòliques preparen una xocolatada solar, amb aliments ecològics i de comerç just que podrem degustar.

Felicito als dirigents de l'Equip de direcció per l'encert de fer un cop més una cançó de la trobada. Es pot escoltar aquí. Ara el repte és començar a planificar la propera trobada. Llenço una proposta visionària: Tarragona. El temps dirà.

Marxem cap a l'Assemblea de l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP). A les 15:30 h ens esperen a l'Espai Jove de Gràcia, seu del Consell de la Joventut de Barcelona. L'objectiu és posar rúbrica a un treball realitzat entre l'MLP i l'AEP al llarg dels darrers mesos. En Joffre i l'Anna Signen el protocol de relació. Abans els hi demanem que ens diguin quin ha estat el debat a la Ponència. La seva preocupació va entorn a l'equidistància entre l'MLP i els tres sindicats progressistes (AEP, AJEC i Estudiants en acció) i quin és la motivació de l'MLP per aprofundir en la co·laboració, així com saber perquè l'MLP vol aprofundir el marc de relacions.

La culminació d'un treball impulsat per la direcció sortint, la Nora i l'Albert, qui han fet un treball excel·lent en moments difícils per l'associacionisme estudiantil. Tot just signat el Protocol, comença la cloenda. Participen el José Luis Aguilar (CNJC), Víctor Albert (CJB), Andreu Espínola (AJEC), Eulàlia Reguant (Espai Jove de la Intersindical-CSC), Aina Querol (Acció Jove - Joves de CCOO), Janet Sanz (Joves d'Esquerra Verda) i tres companys de la Joventut Comunista del PSUC-Viu, dels Co·lectius de Joventut Comunista-CJC i d'Alternativa Jove-Joves d'EUiA, que no recordo els noms.

A la fotografia la nova direcció de l'AEP per als propers dos anys. Al capadavant l'Anna, la segona coordinadora nacional noia a l'organització. Moltes felicitats a tots cinc.