17 de maig del 2009

Intensiu a la Villa y Corte

El passat 6 i 7 de maig vam estar a Madrid amb el Joffre Villanueva i el David Prujà. Abans de la reunió al Senat ens veiem a Paula Orsini, de Jóvenes en construcción d'Argentina. Ens posem al dia amb tantes persones comunes, especialment Sebastián Lamonega, a qui encara li he de tornar un correu via facebook. Un cop acreditats al Senat ens ve a recollir el Senador Nuet, l'únic senador comunista a Espanya. Fem una reunió intensa de dues hores i planifiquem una trobada amb persones d'IU per al 2 de juliol en el mateix escenari. Abans de marxar, aprofitem per veure la Biblioteca i l'antiga i nova sala de plens. L'edifici és espectacular. Aprofito per fer-me una foto al faristol.

Sortim i passegem fins a l'Hotel. Tenim una cita amb la història, a les 20.45 h, l'habitual horari europeu dels partits de Champions, el Barça té un difícil partit. El veiem amb la Rocío García, gerent d'ASDE a una coneguda taberna anglesa del centre. Minuts abans de començar el partit s'incorpora en David Prujà, que acaba d'arribar de Barcelona. Ho celebrem a l'hotel mentrestant preparem les reunions de l'endemà.

A les nou comencem amb la visita a l'amic i director general de Deportes, l'Albert Soler. Ens presenta un dels funcionaris del Consejo Superior de Deportes i descobrim un expert en Ferrer i Guàrdia. Quedem que ens ajudarà a obrir via a la Comunidad de Madrid i a algun dels Ministerios.

A les 10:30 h tenim sessió de treball amb la Liga española de la educación y la cultura popular a la seu de Vallehermoso. Ens acompanyen a la reunió la Mercedes Torres i la Nieves Gómez, així com l'entusiasta Joaquin Perea de la Liga malagueña, a banda de Victorino Mayoral, que a banda de ser el prisident de la Liga, és el president de la Fundación Cives. Acordem tornar-nos a veure el juliol a Barcelona i signar un protocol de relació amb la idea de treballar la formació de formadors, qüestions d'educació per la ciutadania, fer presentacions conjuntes de l'Any Ferrer i l'experiència de l'MLP a Catalunya a les diferents lligues territorials. Compartim la visió del moviment laïcista a Espanya. Les dues reunions realitzades han estat molt positives.

A les 13:15 h. fem una visita ràpida a les dependències de la CCOO i coneixem a Rodolfo Benito, president de la Fundación Primero de Mayo. Ens emplacem a tornar-nos a veure un cop s'hagi llegit la documentació de l'MLP i busqui els interlocutors. Novament algú ens torna a insistir en la necessitat de generar estratègies a la Comunidad de Madrid.

A les 14:00 h. anem a dinar amb en José Maria Contreras, director general de Asuntos religiosos, una direcció general que penja del Ministerio de Justicia. És un dinar cordial i un cop més, algú ens diu que ja està bé comptar amb nous interlocutors molt més joves que els actuals des del moviment laïcista. Acordem presentar-li alguns projectes i començar a treballar plegats. La Fundació Ferrer i Guàrdia pot jugar un paper interessant en els propers anys com think tank. Curiosament al restaurant ens trobem amb l'exministre Mariano Fernández Bermejo.

A les 18:00 h. ens veiem amb Paco Delgado, d'Europa Laica. La reunió la fem a l'Escuela Julian Besteiro, un equipament del Sindicato Vertical i ara propietat de la UGT ja que va ser retornat com a patrimoni sindical. Al mateix lloc, a les 19:00 h. en Joffre Villanueva participa a la taula rodona sobre el present i futur del moviment laïcista a Espanya, en el marc dels seminaris de la Cátedra Emilio Castelar. Ho fa en nom de la Lliga per la Laïcitat. La Mesa redonda es diu "La laicidad según sus protagonistas".

A les 22:00 h. sopem al Mesón Leonés, convidats per en Julio del Valle, amic i president d'ASDE. Valorem la situació de l'Escoltisme català i coincidim en la visió. Després del sopar tornem a l'Hotel. L'endemà a les 5:30 h. surt l'AVE cap al Camp de Tarragona.