24 de maig del 2009

La segregació subvencionada


video

En Joan Camps, dirigents de l'AJEC, expressa amb contundència el posicionament del Secretariat de l'AJEC davant la llei d'Educació: "Volem una Llei d’Educació de Catalunya valenta i moderna, que trenqui amb aquest tipus de xantatge dels sectors més rancis i conservadors. Per aquest motiu seguirem recollint firmes, amb la voluntat de demostrar que un gran nombre de persones no volen seguir ancorats en el passat i volen mirar endavant, cap a una educació pública, laica i de qualitat que porti la igualtat per bandera".

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) reitera d'aquesta manera que s’oposarà de manera frontal que centres d’elit pròxims a l’Opus Dei, segueixin segregant el l’alumnat en funció del sexe amb l’ajuda econòmica del Departament d’Educació. Per aconseguir aquest objectiu, l’entitat ha intensificat en els darrers dies la campanya de recollida de signatures que va engegar fa uns mesos. De la mateixa manera, està dissenyant un seguit d’accions per denunciar un fet del tot inacceptable en ple segle XXI.

A més, l’AJEC demana als diputats i diputades del Parlament de Catalunya que estiguin a l’alçada dels temps actuals i deixin ben clar durant la tramitació de la LEC i el seu articulat final, que aquesta pràctica pseudoeducativa no rebrà cap tipus d’ajuda econòmica per part dels poders públics. L’organització vol recordar que això seria un lastre per al sistema educatiu català i, molt especialment, per a les escoles concertades compromeses i avançades que han ajudat a configurar el servei públic educatiu.


Quatre conclusions ràpides sobre el vídeo:

1)Demostra la independència de l'AJEC d'estratègies partidistes davant una qüestió que forma part dels seus principis associatius


2)Es mereix un premi per la idea, la producció i l'edició


3)Els consells de joventut ja triguen en afegir una nova secció de premis per reconèixer les iniciatives al youtube en favor d'alguna causa


4)Ja triguem en difondre la campanya entre la base associativa de l'MLP



Felicitats AJEC!