4 de novembre del 2009

Buscar feina a la europea

Les empreses tornen a tenir problemes per gestionar l'allau de currículums que arriben. Curiosament, ahir a classe un company que treballa al SOC ens va parlar de l'existència del model de currículum europeu. Un model que fa més èmfasi en les competències, és a dir, en les capacitats i les aptituds personals, socials, organitzatives, artístiques i d'altres que no s'hagin esmentat.

Fa temps que es fa servir a altres països europeus i que s'està imposant a casa nostra progressivament. Bé farien totes les persones que busquen una nova ocupació de construir el currículum a partir d'aquest model. A internet hi ha diferents plantilles. Només cal buscar "model europeu de currículum".

Un currículum no serveix perquè et donin la feina, únicament convida al qui l'està llegint a pensar que pot ser interessant que t'entrevistin. Per tant, cal ser curós en la seva formulació, sobretot en la part de les competències, cada cop serà més valorada. Hi ha bona pràctica estesa entre els amics, i és la idea de passar-se'l per a que li donin una ullada. Molt recomanable.

A més, explicar l'activitat associativa i de compromís cívic és important. Moltes de les competències les hem adquirit en aquests àmbits. Afortunadament les empreses cada cop ho tenen més en compte.