24 de febrer del 2011

Idees creatives per al reconeixement social de l'associacionisme

El Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) es troba immers de ple en la celebració del II Congrés de les associacions. L'Ajuntament de Barcelona té una excel·lent oportunitat per demostrar el seu compromís amb el teixit social de la ciutat. Es tracta d'avançar-se a les demandes de les associacions amb propostes creatives en temps de crisi.

Respecte al reconeixement del sector associatiu, si en alguna cosa hi ha consens és que les coses ja no seran com abans, en temps de crisi cal buscar altres fórmules per ampliar l'estat del benestar que no estiguin vinculades exclusivament a la despesa econòmica de l'Administració. El factor de l'ús del temps de vida quotidiana esdevé una qüestió clau. El paper del món empresarial en la construcció de ciutadania és necessari per garantir la cohesió social.

L'objectiu és generar un acord cívic d'empreses socialment responsables amb la participació ciutadana. Seria interessant veure com treballen plegades una cinquantena d'empreses i associacions que impulsen el diàleg per al foment de la participació i la construcció d'una ciutadania activa.