11 de febrer del 2011

MLP: nova arquitectura i ara toca confiar

Aquesta setmana ha estat mogudeta i no és casualitat ja que el proper dilluns tenim l'Assemblea general del Moviment Laic i Progressista. Per primer cop, farem un acte públic, on hem convidat a entitats, partits, sindicats, institucions, etc. Una assemblea ha de ser una festa democràtica que culmini un procés que comença justament el dia que clou l'anterior. Hem tingut un any per concretar els acords de la darrera. Sembla mentida que només hagi passat un any: hem reformat els Estatuts MLP, la imatge corporativa, hem conegut millor la realitat de la Catalunya interior i central, hem impulsat un nou pla de formació, hem fet el Fòrum Espai de Llibertat, hem assumit el lideratge de la Plataforma Jo no t'espero, hem donat un recolzament actiu a la Vaga general i un munt de coses més que el proper dilluns sancionarem.

L'MLP està en constant evolució i creixement. Una bona mostra és que en menys de tres anys hem canviat els Estatuts dos cops. El repte és consolidar l'adhesió a l'ideari laic i progressista dels 3500 activistes d'entitats i projectes locals, els dirigents, els treballadors i els formadors i per això cal confiança. Cal que els esplais confiïn en l'equip de direcció d'Esplac, cal que els caps d'agrupament es comuniquin amb els dirigents d'Acció Escolta, cal que els ateneus vegin la importància de la incorporació de grups de joves com a seccions i a les juntes directives. Ens fa falta que Casals de Joves i Ateneus Laics siguin plataformes on pivotin centenars d'iniciatives juvenils i culturals, tantes com municipis a Catalunya.

La confiança cap a les altres persones indica la creença que compliran els acords, tàcits o explícits, en què es basa la relació o que seran capaces de fer una tasca concreta. L'MLP com la societat s'ha de basar en uns lligams de confiança mínims que permeten la convivència i l'establiment de normes comunes. El dilluns comença una nova etapa i des d'aquesta tribuna d'habitual lectura entre dirigents de l'MLP, m'agradaria demanar confiança en el Santi Castellà, el nou president. T0thom està engrescadíssim amb la nova etapa d'arquitectura orgànica de l'MLP. Deixem ara que el nou Comitè d'Acció Laica treballi i valorem els resultats quan toqui. Per reitero, ara toca confiar.