8 d’abril del 2011

El diumenge veniu a votar a la seu del Moviment Laic i Progressista

Per qui encara no ho sap, aquest diumenge se celebra a Barcelona la consulta sobre la independència de Catalunya. El Moviment Laic i Progressista ja va manifestar la seva adhesió a la plataforma Barcelona Decideix, organitzadora de la consulta i la seu d'Avinyó 44 serà col·legi electoral de 9:00h del matí a 20:00h del vespre.

El Moviment Laic i Progressista anima a participar a les consultes populars, com a exemple de normalitat democràtica. Expressem la nostra simpatia cap als exercicis que s'estan promovent des de la ciutadania per consultar l'opinió de la gent. De la mateixa manera que hi ha entitats que estan promovent molt activament aquesta consulta, confiem que si algun dia l'MLP es decideix a organitzar una mobilització o consulta a favor de l'arquitectura laica a Catalunya -per exemple la derogació del Concordat-, la resta d'associacions ens donin suport, no tant pel contingut sino per la força emancipadora d'un projecte col·lectiu com és el fet d'organitzar una consulta d'aquest tipus. Creiem que és des de la societat civil, i no els partits polítics, els que liderin aquests tipus de processos que tenen un caràcter polític però també una dimensió cultural i social.

Per una altra banda, no és causalitat que l'MLP doni suport a iniciatives d'aquest tipus ja que està compromès amb la construcció nacional de Catalunya i amb l'exercici del dret d'autodeterminació, fent seus els principis del republicanisme federal, i es defineix com una eina de construcció nacional, entesa la nació com el producte d'una voluntat col·lectiva, com una unió voluntària dels ciutadans. Per l'MLP la justificació de l'existència d'un Estat no es troba en la seva història, sinó en la decisió d'un col·lectiu de constituir-se com a entitat política. L'MLP, doncs, s'identifica amb el concepte republicà de nació.

Per això, us animo a venir a votar el 10A a la seu del Moviment Laic i Progressista.

2 comentaris:

Bengue ha dit...

Molt bé pel MLP!!! I quan fem la consulta per l'estat laic m'apunto!!!

Fabian Mohedano ha dit...

les conviccions democràtiques sobre les que es mou el projecte, no deixen cap mena d'esquerda a donar recolzament a aquest tipus d'iniciatives, que per altra banda, millora la qualitat de la democràtica, i de què manera!