30 d’abril del 2011

ENCÍS sccl, la nova realitat cooperativa del Moviment Laic i Progressista

El passat 14 d’abril va néixer una nova cooperativa, Serveis a les persones Encís, fruit de la suma de ENTORN i 6tell. Encís és una cooperativa mixta de treball i de consum, amb seu a Manresa. Encís esdevé la primera cooperativa catalana de treball i de consum de serveis a les persones. Ambdues cooperatives decideixen unir-se per a créixer, davant un mercat cada cop més competitiu. La nova cooperativa guanya fortalesa de gestió, d'organització, de capacitat de resposta i d’inversió. Encís serà més gran, i enforteix la proximitat amb els clients i l’arrelament al territori en el que operarà. El camí iniciat per Esplash, posteriorment seguit per ENTORN sccl i que continua Encís sccl, pretén enfortir una manera d'entendre la prestació de serveis i de participació a l'organització i per tant de relacions laborals.

Aquesta operació reforça la intuïció encertada del Moviment Laic i Progressista de separar la participació cívica i la prestació de serveis a principis dels noranta, apostant per l'associacionisme empresarial, és a dir, pel cooperativisme. Amb més de 12 milions d'euros, el nou grup empresarial treballarà per reforçar la política de consum orientada a millorar les condicions de vida dels agrupaments escoltes, dels centres d'esplai, dels casals i grups de joves i dels ateneus. Neix el consell del consum amb aquest objectiu.

El passat 14 d'abril va ser un dia important per al conjunt de l'MLP. És una gran notícia pel pas que donem com a organització. Cada dos anys hem de tenir notícies d'aquestes dimensions. Si ens fixem, 2004, va ser Acció Escolta de Catalunya; 2006, Cooperacció; 2008, Ateneus Laics; 2011, ENCIS sccl. Moltes felicitats i llarga vida a ENCÍS sccl, al seu grup cooperatiu i sobretot als seus socis de treball i de consum, motor indispensable d'un projecte associatiu i democràtic com és aquest.