27 de gener de 2012

El Centru de Caldes: Punta de llança de la cultura popular

Enguany la presentació del certamen té lloc a l’espai social de l’entitat recentment recuperat
El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista afronta una nova edició apostant per grups teatrals que acudeixen al concurs per primera vegada i una cartellera equilibrada que abarca diferents gèneres i autors.
L’acte es farà aquest diumenge 29 de gener a les 12h a l’espai social del Centre, donant així el tret de sortida a la temporada estable de teatre a Caldes de Montbui. A banda de la presentació del cartell, la trobada serveix també per afavorir el contacte entre diferents grups participants, per donar a conèixer l’entitat als nous grups i alhora resoldre dubtes tècnics de la posada en escena. Està previst que hi assisteixi el regidor de cultura de l’ajuntament de Caldes de Montbui, Pep Gaspar.
En aquesta 24ena edició prop de 70 agrupacions teatrals dels Països Catalans han sol·licitat participar al TACA’M, deu de les quals han resultat escollides per un jurat de selecció. Enguany els concursants provenen de diferents comarques catalanes, i també del País Valencià. Així, el principal tret característic de la cartellera d’aquest any és la renovació dels grups participants.
Les representacions sempre les tardes de diumenge, comencen el 5 de febrer i acaben el 15 d’abril. Al llarg de deu setmanes el públic podrà assistir a diferents sessions teatrals que van del vodevil a la tragèdia. Enguany, tot coincidint amb els 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra es representarà La Rambla de les Floristes que presenta el grup barceloní, Teatre pels descosits.
Aquest any, l’acte de presentació del TACA’M té lloc a la seu social de l’entitat, al carrer Corredossos de Baix, que en els darrers mesos ha recuperat diferents espais per a socis. A l’espera de poder adaptar altres espais i la sala de teatre, les representacions es faran a la sala STAGE, Escola d’Arts Escèniques.
Com cada any, el públic tindrà un paper actiu al concurs, tot puntuant les obres al final de cada representació, el resultat de la qual dóna lloc a al premi del jurat popular. Aquest any 2012 es manté el preu especial per als socis del Centre i del TRESC. Amb una mitjana global d’assistència de 1.400 espectadors en la darrera edició el TACA’M, es consolida en la temporada de teatre a la vila i a la comarca.
Tal com s’ha fet en les darreres edicions, el desenvolupament del concurs també es pot seguir a través de la xarxa, amb la pàgina web www.tacam.cat.