10 de febrer del 2010

Posicionament MLP sobre Zapatero i el National Breakfast Prayer

El passat divendres vam fer un dinar tertúlia per valorar la participació i el discurs de President del Govern d'Espanya al National Breakfast Prayer. Ja vaig dir la meva la setmana passada. Ara adjunto el comunicat de premsa fruit de la tertúlia:

Comunicat de premsa

El Moviment Laic i Progressista es mostra decebut per la intervenció de José Luis Rodríguez Zapatero al National Breakfast Prayer

Des del Moviment Laic i Progressista (MLP) volem fer pública la nostra decepció per la forma que ha pres la intervenció del President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en el National Breakfast Prayer que va tenir lloc ahir a Washington.

Considerem que els representants públics no han de participar, com a tals, en actes de caràcter religiós, com és el cas de l'esdeveniment celebrat ahir.

Entenem que hagi acceptat la invitació per motius d'agenda internacional, però considerem que ha desaprofitat l'oportunitat de fer un discurs que expressés la dimensió més espiritual i pluralista de l'acte, característiques molt presents en la tradició política nord-americana. Malauradament, el President Zapatero ha reivindicat una tradició de la qual no ens en podem sentir orgullosos, com la conquesta d'Amèrica o el tòpic de la bona convivència entre religions en l'edat mitja, una fal·làcia que a més va tenir un final tràgic del qual encara arrosseguem les conseqüències.

1 comentari:

ritxi ha dit...

És curiós que l'MLP no es posicioni davant la presència del president Montilla i l'alcalde Barón (ambdós representants públics, i socialistes!!) a la recent beatificació del "màrtir" Josep Samsó a Mataró. Un esdeveniment amb un caire descaradament ranci i medievalesc i que ha tingut lloc aquí al costat.