3 de febrer del 2010

Cap a Ponent! (I)

Comença l'any i els reptes a l'MLP es multipliquen. Enguany comença la Fase 2 del desplegament a la proto-vegueria MLP del Camp de Tarragona: consolidació del nucli impulsor, adhesió d'entitats, inauguració de l'Ateneu Ferrer i Guàrdia... i comença la Fase 1 del desplegament territorial a la Plana de Lleida, Ponent, Lleida, Terres de Ponent, Terres de Lleida... Segons amb qui parlis farà més èmfasi en un nom o en un altre.

El primer contacte l'1 i 2 de febrer. Molt bona acollida i valoració positiva. Hi ha la percepció que és del tot necessària l'articulació d'entitats i persones entorn a un projecte en comú a partir de la laïcitat.

Destacar en l'àmbit associatiu la reunió amb el Cèsar Martínez, vicepresident de l'Ateneu La Fuliola i soci consumidor d'ENTORN i soci fundador de la Fundació Ferrer i Guàrdia; i en Joan Solé, president de l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell. Sensacional. També la Carmina Pardo, sòcia fundadora de la Fundació Ferrer i Guàrdia, qui ens acull en el primer contacte amb la capital.

Pel que fa a les institucions, un primer i obligat contacte amb en Miquel Pueyo, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya i alcaldes i regidors de Cervera, Les Borges Blanques, Lleida i Mollerussa. Així com diputats al Parlament de Catalunya dels diferents partits.

Les primeres conclusions són les següents:

1) Tindrem d'aquí un any una realitat laica i progressista a la Plana de Lleida
2) L'associacionisme cultural tindrà un pes important en el desplegament, de la mateixa manera que ho està tenint al Camp de Tarragona
3) El teixit social que potencialment pot esdevenir membre de la futura Vegueria s'inclina per la dimensió de País de l'ideari de l'MLP