4 de febrer del 2011

Assumeixo un repte sensacional: Presidir l'Escola Lliure El Sol

Aquesta tarda hem celebrat Patronat de l'Escola Lliure El Sol en el que s'han renovat la presidència i la secretaria general, entre d'altres accions de caràcter ordinari. En Raimon Goberna ha assumit la secretaria general i anteriorment el Patronat m'ha escollit com a president, ocupant la cadira d'Acció Escolta de Catalunya, que en els darrers anys ha ocupat l'Anna Morancho. Avui ha estat un dia especial perquè hem tingut l'oportunitat de donar les gràcies novament a la Chiqui Subirana pel seu compromís els darrers cinc anys com a secretària general.

Ens trobem en un context difícil -només cal mirar al nostre voltant- però en un bon moment com a organització -feu una recerca a google sobre les notícies que apareixen sobre la presentació d'Orgull Laic-. Aparentment aquesta afirmació pot semblar una contradicció però és una situació òptima per afrontar el repte de garantir una formació i creixement d'activistes, dirigents, treballadors i formadors del conjunt de l'MLP: ens uneix la voluntat de transformació de realitats. Ens situem davant d'un procés de definició estratègica que, per darrer cop, parlarà de la transició de l'Escola d'Esplac a Escola de l'MLP. Tenim el consens necessari a partir de l'impuls del Pla de formació 2011-2013. Comença un procés creatiu que ens ha de fer més forts i competitius en el mercat, però sense perdre que les nostres banderes són la Laïcitat (filosòfica i política) i l'Associacionisme (de voluntaris i de treballadors). I per això es fa del tot necesari un treball colze a colze amb els think tanks de l'MLP, principament amb la Fundació Ferrer i Guàrdia.

En l'àmbit personal, tinc novetats: avui és el començament d'una etapa de retorn a l'activitat voluntària a l'MLP. En els darrers anys he tingut la grandíssima sort d'estar alliberat com a secretari d'organització MLP. A partir del proper 4 i 5 de juny, en un marc fantàstic com és la Trobada general MLP, deixaré d'estar en nòmina de l'Oficina MLP. Compaginaré la Presidència de l'Escola Lliure El Sol i la secretaria d'organització fins a la propera Assemblea general MLP el febrer de 2012 on deixaré finalment la responsabilitat, un cop en Joffre Villanueva faci el relleu a la nova secretaria general MLP. De manera que, de forma esglaonada, faré un pas enrera de la primera línia, per contribuir a fer bategar a un ritme saludable el que nosaltres anomenem el cor de moviment. Ho faré acompanyat d'en Raimon Goberna com a secretari general i un equip fantàstic d'una desena de treballadors i i més d'un centenar formadors. Sobre què faré a partir del juny en tindrem temps de dialogar i contrastar propostes en els propers mesos. Ara per ara, només penso en el formigueig que em provoca tornar a ser un dirigent voluntari.

Per acabar aquest post emotiu, vull donar les gràcies a Acció Escolta per dipositar la confiança en mi, un sempre exigent president fundador, com deuen ser tots, així com al conjunt d'entitats de l'MLP membres del Patronat, especialment els membres fundadors (Esplac i Fundació Ferrer i Guàrdia) i a la Chiqui Subirana per la feina feta, que és la que ens permet afrontar el futur amb optimisme i clara voluntat d'expansió de la formació lliurepensadora.

5 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Marc ha dit...

Veig que aparèixer a la Razón i a l'ABC ens posa al punt de mira d'animals nocturns rapinyaires.

Per la meva banda felicitar-te per la feina realitzada i desitjar-te un bon futur!! ( ja sigui de meneapapeles oficial, broker o el que tinguis ganes de fer.

Montse ha dit...

Enhora bona, felicitats de tot cor, sera "porque tu lo vales"

Carme ha dit...

Felicitats! El mon els fan els que assumeixen reptes i treballen per aconseguir-los.
Sort, encara que no et caldrà.

la dosi diària ha dit...

Bona cacera!!!