15 de juny del 2012

Autogovern, federalisme i dret a decidir. Els casos d'Escòcia i el Quebec

La Fundació Rafael Campalans, amb l'objectiu d'obrir el debat sobre el "dret a decidir", des d'una perspectiva demòcrata i federal, us convida a la jornada "Autogovern, federalisme i dret a decidir. Els casos d'Escòcia i el Quebec" que tindrà lloc el proper divendres 29 de juny, de 9h a 18:30h, al Pati Manning (Montalegre, 7, de Barcelona). 

En aquesta conferència volem abordar la qüestió des d'una perspectiva lligada als drets democràtics dels ciutadans de Catalunya i des de la posició dels que tenim la voluntat de seguir formant part d'Espanya. És una aproximació innovadora però pensem que ha arribat el moment de fer-la. I per això hem convidat a ponents amb diferents posicions polítiques, tant de Catalunya com de la resta d'Espanya.

La jornada serà inaugurada per Montserrat Tura, diputada i membre del Patronat de la Fundació, i la cloenda anirà a càrrec de Miquel Iceta, president de la Fundació Rafael Campalans.

El debat s'organitzararà entorn a tres taules:

"Democràcia i llibertats nacionals" amb les intervencions de Ignacio Sánchez Cuenca, professor de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF  i Jaume López , professor de Ciència Política de la UPF, moderats per Albert Sáez, periodista de El Periódico.

"Autogovern i marc legal" amb les intervencions d'Enoch Albertí, catedràtic de Dret Constitucional de la UB, Francisco Caamaño, diputat al Congrés i José Maria Ruiz Soroa, advocat, i moderats pel notari Juan José López Burniol. 

"Els casos d'Escòcia i el Quebec", amb les aportacions de Michael Keating, professor a l'Escola de Ciències Socials a la Universitat d'Aberdeen a Escòcia, Patrick Taillon, professor de Dret Constitucional a la Universitat Laval del Quebec, Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional de la UB i Joan Ridao, professor de Dret Constitucional i Ciència Política de la UB i la UOC, amb la moderació de Lluís Bassets, periodista de El País.