22 d’octubre del 2009

Una bona mostra de consolidació de l'aliança de les forces del treball i la cultura

El Moviment Laic i Progressista (MLP) i les organitzacions sindicals més representatives del país (CCOO i UGT) han signat un acord de cooperació pel qual estableixen un marc formal de trobada que consolidi les seves relacions, doni visibilitat als projectes que comparteixen i generi nous projectes comuns.

Aquest acord és fruit de les profundes afinitats que comparteix l'MLP amb les dues centrals sindicals. L'MLP aposta per establir relacions organitzacions socialment compromeses, amb una presència activa en l’àmbit associatiu i que s'identifiquem amb l’herència històrica del moviment obrer i de les generacions que anteriors han lluitat per fer més lliures les persones mitjançant l’educació, la cultura i el treball.

Entre els objectius dels convenis, en destaca la idea de reforçar la imprtància de l'afiliació sindical entre els membres dels centres d'esplai, agrupaments escoltes, centres d'esplai i ateneus de l'MLP; així com la participació d'afiliats i familiars de CCOO i UGT en les activitats de les associacions educatives, culturals i de transformació social que s'organitzen arreu del país des l'associacionisme educatiu, juvenil i cultural.

Segons Joffre Villanueva, secretari general de l'MLP, “els dos acords de cooperació signats aquesta setmana són una bona mostra de l'aliança de les forces del treball i de la cultura”.

L'MLP i CCOO i UGT ja fa anys que col·laboren estretament en el marc d'iniciatives àmplies com són la Lliga per la Laïcitat i la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) i altres campanyes ciutadanes impulsades per plataformes d'entitats.