5 de maig del 2011

Barcelona és d'esquerres (la remuntada)

L’enquesta publicada fa uns dies per La Vanguardia (600 entrevistes, +4% de marge d’error) posa de manifest de manera evident que l’avantatge de CiU a la ciutat de Barcelona està desapareixent a mesura que s’acosten les eleccions del 22 de maig. Aquest avantatge, present a la majoria dels sondeigs dels darrers anys, semblava basar-se en un reflex de la situació general a Catalunya i ara que aquesta ha canviat (amb CiU a la Generalitat), les forces es reequilibren. Sembla evident que la gestió del govern Mas està passant una forta factura a les possibilitats dels nacionalistes conservadors per guanyar l’alcaldia de la capital.

Algunes dades: 1) En un any, l’estimació de vot a CiU ha baixat un 8%, reduint a més de la meitat el seu avantatge sobre el PSC. 2) La valoració de Trias s’ha mantingut estable, mentre que Jordi Hereu ha passat en un any del 4,3 al 5,1 (en un context de crisi i crítica a la política i als polítics). 3) En un any, el nivell de desaprovació de l’actuació de CiU ha passat del 34% al 47%.

Hores d’ara hi ha més electors que fa tres mesos que no tenen clara la seva opció, i acabaran decidint el guanyador. A menys d’un mes de les eleccions, el panorama és avui més obert que mai i el resultat més incert.

Font: Oriol Bartomeus