18 de maig del 2011

Les conseqüències d'una educació cívica (Carta oberta de Santi Castellà als candidats membres de l'MLP)

La Presidència de l'MLP, en Santi Castellà, en nom del Comitè d'Acció Laica ha enviat una carta a tots els membres d'entitats de l'MLP que concorren en alguna llista del Moviment Laic i Progressista. El fet que més de 30 activistes i dirigents, dels que tinguem coneixement, demostra que l'educació cívica impulsada a l'esplai, l'escoltisme, l'associacionisme juvenil o l'ateneïsme, però també treballar en un context com Encís sccl, es transforma en responsabilitat pública sobre els aferts col·lectius més enllà de l'activisme social i cultural.


Salut,

En nom del Comitè d'Acció Laica de l'MLP i en el meu propi, et faig arribar una carta oberta que hem volgut adreçar en suport de totes les persones dirigents de les nostres entitats que concorreu a les llistes electorals el proper 22 de maig.


A l'MLP sempre hem entès el nostre model associatiu com una escola de ciutadania i de participació, i el teu gest enriqueix el significat d'aquesta tasca. En moments de descrèdit de la democràcia i de les institucions que la fan possible, és imprescindible que les persones amb experiència associativa facin un pas endavant i concretin el seu compromís cívic.

L'aprofundiment democràtic que la nostra societat necessita serà possible en la mesura que construïm una societat civil forta i unes institucions públiques liderades per persones que comparteixen els valors de la llibertat, el respecte i la justícia, sigui des del partit que sigui.

Et desitgem el millor des el convenciment que et faràs digne de la confiança de la gent que t'ha votat.

Afectuosament,

Santiago J. Castellà,

President


Han rebut la carta 30 activistes i dirigents que participen en un total de set formacions o coalicions polítiques diferents: Núria Bolet, Anna Jiménez, Violeta Piqué, Violeta Mata, Albert Junyent, Pere Balsells, Calamanda Vila, Marta Ribas, Sergi Contreras, Guillem Espriu, Joan Ignasi Elena, Josep Paré, Jordi Collado, Mario Burzuri, Ferran Alsina, Montse Soler, Laura Ribalaiga, David Soriano, Sergi Miquel, Georgina González, José Luis Rivera, Marian Rodríguez, Lluïsa Tugas, Ricard Lainez, Juanjo Rodríguez, Xavi Cabrera, Estela Alvira, Mercè Cuadrado, María Vílchez, Ramon Oña. De ben segur, que ens hem deixat alguns noms. Vagi per endavant les disculpes.