14 de febrer del 2012

Carta de presentació de candidatura a Secretari general MLP

Benvolgut membre del Presidium,

Em plau fer-te arribar quatre paraules amb l'objectiu d'explicar-te i formalitzar que, a petició del Santi Castellà i d'altres dirigents de l'MLP, he optat a presentar-me a ocupar la Secretaria general que deixa, gairebé 9 anys després de la seva elecció per primer cop, l'amic i referent Joffre Villanueva.

No ha estat una decisió fàcil ja que havia assumit que el tàndem que hem format els darrers anys seria fins el final, però les circumstàncies a vegades et porten a canviar decisions preses amb anterioritat.

Crec fermament que el Moviment Laic i Progressista ha fet una feina espectacular per a la vertebració d'entitats socials vinculades principalment a l'educació popular i que necessàriament ha de fer un pas endavant i assumir el lideratge del conjunt d'organitzacions i persones lliurepensadores del país.

El meu paper en els propers mesos serà de contribuir a construir aquest nou escenari donant suport a la Fundació Ferrer i Guàrdia en l'impuls de la Crida a la Catalunya Lliurepensadora. Alhora no es poden oblidar les funcions que he desenvolupat fins ara de facilitar el treball de les entitats i donar seguretat als projectes associatius de la coordinadora a través de la formulació de l'estratègia política com a lobby i la interlocució institucional.

El repte de substituir al Joffre Villanueva és meravellós i des d'aquí vull deixar clar que la meva tasca anirà a consolidar gran part del seu llegat intel·lectual i polític. També assumeixo que aquesta nova funció requerirà per la meva part un canvi substancial ja que no és el mateix fer d'1, que fer de 2 o fer de 3. Assumeixo el repte també de créixer com a persona en aquesta nova etapa, tal com promou el mètode escolta i també el francmaçònic. 

Aprofito també per fer-te saber que comunicaré en breu la mesa dimissió al capdavant de l'Escola Lliure El Sol, amb l'objectiu de buscar una persona que assumeixi la presidència en els propers dies.

Espero poder compartir l'anàlisi sobre la coordinadora, la situació de la conjuntura social i política en els propers dies i seguir treballant plegats per arribar a moltes més persones i entitats, raó principal de la creació del Moviment Laic i Progressista.


Fabian Mohedano

Barcelona, 1 de febrer de 2012