14 de maig del 2013

El Col·lectiu LGTB també tenim pressa


En un ambient fraternal i amb la presència del primer secretari del PSC, en Pere Navarro, es va organitzar una sessió de treball amb els primers espases de les entitats del col·lectiu LGTB. Va ser un acte de reivinvidicació de la Llei contra l'homofòbia, lesbofòbia i transfòbia:

Pere Navarro, PSC: “Hi ha mesures que no tenen res a veure amb la crisi perquè no costen un euro. Un bon exemple és la llei contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Són propostes que van encaminades a un model de societat que prioritzi un horitzó de futur basat en la igualtat de drets”.

Sònia López, UGT de Catalunya: “Com és possible que hi hagi centres de treball amb més de 150 treballadors en la que no hi ha gais. El lesbianisme és invisible en molts més àmbits de la societat. Hi ha qui prefereix en una mentida que en la seva pròpia realitat. El matrimoni igualitari no és garantia d’eradicació de l’homofòbia. El consens en el col·lectiu sobre la idoneïtat és total”.

Quim Roqueta, Coordinadora de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals: “Les quatre entitats que promovem l’impuls de la llei ho fem des d’una plataforma unitària. Comptem amb el suport de PSC, ERC, ICV, EUiA i la CUP. CiU està per fer una llei més àmplia. Som un país pioner en atenció a les discriminacions. Cal tenir en compte la dimensió de salut i les malalties mentals que es poden produir pel patiment d’una eventual discriminació”.

Eugeni Rodríguez, Observatori contra l’homofòbia: “Poques vegades hi ha un compromís electoral que s’acompleix i en aquest cas el PSC ho ha fet. Agrair a Jaume Collboni i especialment a Marina Geli, que ha estat clau. Ara és el moment perquè el col·lectiu LGTB té pressa. Potser haurem de començar a parlar de la reparació sobre la gent que ha patit agressions. És important també que CCOO i UGT acompanyin el procés, el món laboral és un espai fonamental de combat”.

Katy Pallás, Associació Famílies Lesbianes, Gais: “Aquesta llei el que evidencia és que està tot per fer. Ha de remoure els estereotips hegemònics. Parlem de drets humans i per això també parlem de reparació. Fa falta recerca que ens permeti interpretar la realitat. La llei promou la coeducació de gèneres que permeti la prevenció”.

Emilio Ruiz, Casal Lambda: “El treball en comú de les organitzacions ens ha portat a la màxima unitat. Cal destacar-ho perquè mai ho havíem aconseguit fins ara. Hem de seguir treballant la interlocució i que la llei no es quedi al calaix. Abans del 28 de juny hauríem d’aconseguir que superi el tràmit parlamentari. La proposta és millorable i hem de seguir treballant per enriquir-la, de manera que sigui eficaç”.

Ricardo de la Rosa: advocat especialitzat: “Hi ha un problema competencial que limita la llei. Els governs conservadors no ens permeten avançar. És impossible garantir els drets amb una llei genèrica. La llei integral d’igualtat homes i dones ens dóna un parell d’idees: en primer lloc, el pla d’igualtat pot ser un apèndix en el conveni col·lectiu que incorpori mesures d’igualtat; en segon lloc, l’atribució o concessió d’un distintiu es pugui garantir la igualtat”.

Jaume Collboni, Parlament de Catalunya, GPS: “S’ha donat una lliçó d’unitat del moviment per defensar una proposta comuna. El fet que s’hagi guanyat molta visibilitat té una part negativa i és crear la falta il·lusió que la feina està feta. S’ha instal·lat que la normalització sembla que és genèrica i no és així. Perquè aquesta llei avanci, la campanya pública haurien de ser una constant. Necessitem casos que ens permetin visibilitzar i justificar davant CiU. Hi ha un motivació religiosa darrera. Cal poder demostrar la falsa il·lusió que tot està fer fent estratègia comunicativa, marcant el ritme i l’agenda política. Hi ha total disponibilitat per part del PSC en aquesta estratègia”.

Torn obert de paraules.

Oriol Vicente, PSC: “Agrair a totes les entitats

Fabian Mohedano, PSC: “Gràcies per venir. Hem estat creïbles en aquesta qüestió i per això sou aquí a la seu del PSC avui els primers espases de les entitats. Assumim com a pròpia la vostra pressa. El PSC ha estat i estarà al costat del col·lectiu. Us emplacem a seguir treballant de forma conjunta i anar més enllà. Continueu així i fins i tot atreviu-vos a muntar una federació catalana de totes les entitats LGBT Qualsevol grup sigui capaç de combatre unit aconseguirà els seus objectius. Potser es podria plantejar mocions municipals per fer xup-xup. Posem a disposició de la platafaforma la nostra maquinària municipal per fer arribar arreu mocions a favor de la Llei ”.