17 de maig del 2013

Totes entitats LGTB de Catalunya, unides per primera vegada en una plataforma

Barcelona, 17 maig (EFE).- La reivindicació de la necessitat "imperiosa" d'una llei contra l'Homofòbia i la Transfobia ha unit, per primera vegada, a totes les associacions i col·lectius LGTB catalans en la Plataforma d'Entitats LGTB de Catalunya, que s'ha constituït aquest migdia a Barcelona.

Coincidint amb la commemoració avui del Dia Internacional contra l'Homofòbia, totes les entitats LGTB de Catalunya (Coordinadora Gay Lesbiana de Cataluna, Casal Lambda, Famílies LGTB,, FAGC, Pateres Grogues, H2O, Brot Bord, Projecte dels Noms, Asociació de Mars i Parells Gais i Lesbianes, Observatori contra l'Homofòbia, i Gais Positius), s'han unit en la plataforma.

En un acte celebrat al parc de la Ciutadella, totes les entitats han fet públic un manifest unitari en el que reclamen "una llei específica per prevenir i eradicar la 'LGTBfobia' entre la societat catalana".

"Des de la riquesa i la diversitat, és necessari treballar junts per aconseguir objectius comuns. Entitats que històricament eren antagòniques han sabut reconduir el diàleg per construir un nou camí obert a tot el col·lectiu LGTB", assenyala el manifest.

La plataforma denuncia que, encara que s'ha avançat en drets reals, encara "queda molt camí per recórrer, especialment en l'àmbit de combatre actituds i accions que vulneren els drets i llibertats de les persones per la seva orientació sexual o d'identitat de gènere".

Les entitats LGTB ha reafirmat la seva "actitud oberta" per "dialogar tant amb el Govern de Catalunya com amb el conjunt de forces parlamentàries per aconseguir el màxim consens possible perquè es pugui disposar d'un marc normatiu específic i útil".

El manifest recorda que Catalunya ha estat pionera en la defensa dels drets del col·lectiu LGTB a Espanya i posa en dubte l'eficàcia de la futura llei antidiscriminació que prepara la Generalitat "és massa àmplia volent regular col·lectius amb problemàtiques tan diverses com poden ser les persones discapacitades, immigrants, minories religioses i ètniques i persones LGTB".

Per això, defensen el projecte de llei específic contra l'Homofòbia que han presentat els col·lectius LGTB al Parlament "ja que respon millor a unes necessitats de naturalesa social".

"La visibilitat pública de persones LGTB, allunyada d'estereotips i de connotacions negatives ha de ser un altre dels àmbits importants que cal abordar", afegeix el manifest.

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia i portaveu de la FAGC, Eugeni Rodríguez, ha destacat, en declaracions a Efe, que la constitució de la plataforma "és una fita històrica en el moviment LGTB que sempre s'ha caracteritzat per la desunió de les seves entitats, és la primera vegada en la història que anem tots junts amb una mateixa veu". EFE.