25 de febrer del 2012

Incomprensible dualitat del PSC

Mentre la Taula del Tercer Sector insta al Govern espanyol i les organitzacions del Tercer Sector a pactar un nou model de gestió del 0,7% de l’IRPF, el Congrés es dedica a rebutjar una moció per demanar l’acatament de la Sentència del Tribunal Suprem que obliga a transferir a la Generalitat aquests recursos. Sembla incomprensible que el Congrés hagi debatut i votat el compliment d’una sentència judicial i que, a més, alguns partits hi hagin votat en contra.

La dualitat de posicionament de sempre dels que tenen interessos contraposats a Barcelona i a Madrid.
Per una banda, les grans organitzacions estatals amb seu a Catalunya arrufen el nas amb aquests canvis perque veuen que una possible transferència faria perillar el seu estatus quo a favor d'entitats petites que actualment no hi accedeixen i que fan una feina d'acció social molt rellevant a pobles i barris del nostre país. A Catalunya fan un discurs a favor de la transferència però quan van a Madrid canvien el discurs de dalt a baix.

I per l'altra el PSC, incapaç de posicionar-se a favor dels interessos del teixit social de Catalunya i votar diferent al PSOE. Oportunitat perduda per al PSC que només havia de posicionar-se, tal com diu la Taula del Tercer Sector Social, a favor de pactar l’estricte compliment del que estableix la sentència del Suprem i alhora promoure la viabilitat futura de les organitzacions estatals del tercer sector que fins avui s’han vingut beneficiant d’aquests recursos.

Molt complicat reconnecar amb la societat amb aquests posicionaments incomprensibles en contra del federalisme i a favor de l'uniformisme. Es fa difícil respondre la pluja de mails que tinc a la safata d'entrada amb queixes més uqe raonables. 


Publicat a E-notícies el 24 de febrer de 2013