5 de novembre del 2010

280 persones donen el tret de sortida al Fòrum Espai de Llibertat

Els missatges a favor de la laïcitat i de la llibertat religiosa i de consciència marquen el primer dia del Fòrum Espai de Llibertat.

280 persones s'han reunit a la Facultat d'Economia i Empresa de la UB en la primera jornada del Fòrum Espai de Llibertat que organitzen la Fundació Ferrer i Guàrdia i el Moviment Laic i Progressista.

Ernest Maragall, Ricard Gomà, Elisenda Paluzie, Raimon Goberna, Pere Vila, Jean Michel Ducomte, Joan – Francesc Pont, Mohamed Mouaqit, Yves Kengen i Alfredo Molano, han estat els ponents d'aquesta primera sessió.

En opinió de Pere Vila, Patró de la Fundació Ferrer i Guàrdia, el Fòrum representa “l'inici d'una relació entre totes les persones i entitats que participem dels ideals de la laïcitat arreu de l'Estat i en l'àmbit iberoamericà”.

Conceptes com diversitat, autonomia personal, igualtat, fraternitat, llibertat, racionalitat, educació, ciutadania, convivència, democràcia, llibertat de consciència, llibertat religiosa, etc., han estat presents en totes les ponències. Ponències que han tingut com a fil conductor la vigència de la lluita en defensa de la laïcitat. Així ho demostra l'afirmació de Jean Michel Ducomte, representant de la Ligue de l'Enseignement de França, que ha assegurat que “la laïcitat no es pot construir sense lucidesa, ni sense democràcia”.