25 de novembre del 2010

President Montilla: 25 mesures pels 100 primers dies

Aquestes són les primers 100 mesures que prendrà José Montilla en l'àmbit d’economia i del coneixement:

Objectius: Lluitar contra la crisi alhora que continuar transformant el model productiu per fer-lo més competitiu en un entorn globalitzat. La plena ocupació i l’ocupació de qualitat són els nostres objectius en matèria laboral.

Mesura 1
Pacte per la competitivitat i l’ocupació. Convocar a tots els agents polítics, socials i econòmics del país per pactar mesures d’estímul econòmic i de creació de l’ocupació.

Mesura 2
Pla de consolidació fiscal. Que garanteixi l’equilibri de les finances públiques a mig termini en el marc dels objectius CPFF i de la UE. Elaboració del Projecte de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2011 en criteris d’austeritat i màxima eficiència dels recursos públics.

Mesura 3
Crearem el Fons públic d’innovació i recerca i de transferència tecnològica. Amb aquest fons es finançaran empreses que vulguin aprofitar la recerca que es fa a Catalunya per desenvolupar productes innovadors que puguin ser venut per PIME catalanes.

Mesura 4
Districtes Especials d’Innovació. Definirem i posarem en marxa la 1ª crida a la demanda de projectes empresarials per ubicar-se als DEi i per cofinançar o coparticipar en aquests projectes.

Mesura 5
Doctors a l’empresa. Posarem en marxa mesures econòmiques que incentivin la incorporació de científics, tecnòlegs, o investigadors en empreses que apostin per projectes d’ R+D+i

Mesura 6
Finançament de patents Obrirem la 1ª línia d’ajut per a empreses que desenvolupin patents comercials creades per ells mateixos o en col·laboració amb universitats i que siguin desenvolupades pels diversos sectors econòmics del país.

Mesura 7
Contracte pel Futur. Garantirem que cap jove menor de 30 anys a Catalunya estigui a l’atur durant més de 6 mesos sense tenir l’oportunitat de formar-se per accedir a un lloc de feina adequat a la seva formació i experiència.

Mesura 8
Pla Un Futur Millor. Un pla per tal que fins a 20.000 persones aturades cròniques del
sector de la construcció amb baixa formació rebin suport per a reconvertir-se.

Mesura 9
Barcelona cotxe elèctric. Pactarem amb l’Ajuntament de Barcelona el programa Barcelona Cotxe Elèctric, per tal d’iniciar les transformacions urbanes necessàries per a l’increment del parc de
vehicles.

Mesura 10
Fons d’Eficiència Energètica. Constituirem el fons d’eficiència energètica de fins a 2.000M€ i definirem les bases de crèdit i inversió per tal que ajuntaments, empreses i ciutadans puguin desenvolupar projectes d’eficiència energètica.

Mesura 11
Gestor de referència per empreses. Crearem el servei de gestor de referència implantant-ne una prova pilot. Publicarem el calendari d’incorporació de nous tràmits electrònics íntegres a l’Oficina Virtual de Tràmits.

Mesura 12
L’esport és economia. Obrirem una línia de crèdits i avals de l’ICF específics per a la creació i expansió d’empreses del sector esportiu, així com projectes d’R+D que generin nous productes industrials.

Mesura 13
Oficina de l’Empresari Agrícola. Completarem el desplegament de la Oficina de Suport a l’Empresari Agrícola a tot el territori.

Mesura 14
Assegurança agrícola i ramadera per tal de millorar el nivell d’assegurament al sector.

Mesura 15
En Xarxa contra la crisi. Iniciarem els contactes per organitzar una cimera de les principals regions industrials europees per promoure un decàleg de mesures de la UE per accelerar la sortida de la crisi a la indústria.

Mesura 16
Turisme XXI. El turisme de platja dóna grans beneficis a l’economia però per preservar-lo cal anar transformant l’oferta. Obrirem una línia d’ajuts per reestructurar, reorientar i adaptar els negocis turístics a les noves necessitats.

Mesura 17
Traspàs dels fons de formació. Impulsarem la transferència completa per part de l’Estat dels fons de formació, de les bonificacions a la contractació estable per tal d’augmentar l’eficàcia i l’eficiència de l’ús que les empreses fan d’aquests recursos.

Mesura 18
Plans d’igualtat Publicarem la 1a convocatòria d’ajuts a empreses amb més de 30 persones treballadores per elaborar/implementar plans d’igualtat a les empreses.

Mesura 19
Plans de Xoc territorials. Definirem els territoris subjectes a ser inclosos dins dels Plans de Xoc territorials, destinats a promoure la dinamització econòmica dels territoris, municipis i barris més desafavorits

Objectiu: Construir l’escola i la universitat del segle XXI per ser una societat amb persones amb un alt nivell de formació, i garantint la cultura a l’abast de tothom.

Mesura 20
Universitat(s) de Catalunya. Aprovarem un projecte de llei de reforma de les Universitats, definint l’espai de col·laboració entre universitats catalanes i la millora de la seva governança.

Mesura 21
ESO pràctic. Signarem els 1er convenis amb empreses perquè els alumnes de 4art d’ESO puguin fer pràctiques en empreses i així tenir major motivació per seguir fent FP. La formació vacuna contra l’eventual atur.

Mesura 22
Més i millors beques. Definirem les bases d’una política de beques integral i socialment eficient, sobretot en l’educació post obligatòria, que potenciï l’ascensor social i que garanteixi que cap alumne que ho necessiti es quedi sense ajuts. Exigirem un calendari de tancament de la negociació del traspàs

Mesura 23
Connectat a l’escola i a casa. Crearem beques d’accés i preus especials reduïts per l’accés a Internet per alumnes de centres que ja tinguin implantat el Programa Educat 1x1. No hi poden haver noves discriminacions per raó de renda.

Mesura 24
Suport a la industria cultural. Presentarem el Pla estratègic i financer per a la diversificació i l’expansió de la indústria cultural a Catalunya, pactat amb el sector.

Mesura 25
Política lingüística en positiu. Revisarem la política de sancions lingüístiques per tal de donar més vies de solució prèvies a la sanció econòmica.

1 comentari:

jordicrisol ha dit...

Ja t'ho vaig dir ahir a través de twitter.

Que el President Montilla i per extensió el PSC-PSOE ara, després d'estar 7 anys governant? ... presenti aquestes mesures crec que no deixa de ser un insult a la inteligència de les persones.

"Objectius: Lluitar contra la crisi alhora que continuar transformant el model productiu per fer-lo més competitiu en un entorn globalitzat. La plena ocupació i l’ocupació de qualitat són els nostres objectius en matèria laboral"

No creus que podrieu haver pensat fa un any i mig que estaríem en aquesta situació i que ja hagués calgut aleshores proposar-se aquest objectius. Si ells no saben anticipar-se qui ho farà? Ells que són alliberats del nostre sistema per a treballar per una societat més justa i igualitària?

Fa uns mesos ja, que els socialistes de catalunya heu perdut el nord, perquè heu perdut, o expulsat l'essència catalanista i intel·lectual que us podria fer singulars en algun moment.

Us entesteu a dir que les noves fornades de joves socialistes ja no no són d'una o altra ànima del partit, perquè tenen les dues fusionades. Aniré més enllà; n'hi ha una que ha desaparegut.

El partit ha recollit l'ànima que és majoritària, ARA, NO DEMÀ a l'àrea metropolitana; Baix LLobregat, barcelona, Barcelonès nord, recordeu però que sense el vot de de la catalunya interior ja no es guanyen les eleccions.

Estic expectant que arribi el 28 N i a la vagada em fa por, em fa por perquè quedarà dibuixat el mapa municipal que arribarà el maig o juny del 2011. Em fa por, perquè la mala gestió d'alguns feus socialistes no passarà perquè convergència arribi al poder, sinó perquè sigui el PP qui ho faci.

Sense més, que el 28N vagi el millor possible per al país.

Jordi Crisol