19 de març del 2011

Barcelona és d'esquerres

El divendres em vaig reunir amb la Krme Freixa, promotora de la Plataforma Barcelona és d'esquerres. Em va defensar apassionadament la necessitat que Barcelona continuï sent una ciutat governada per una opció de progrés. Compartim alguns dels errors que s'han comès des d'algunes instàncies municipals, però coincidim que val la pena que continuï havent un govern d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona. Els propers mesos hi haurà una dura precampanya i campanya per saber qui governarà la ciutat els propers quatre anys. Aquesta Plataforma, a través del seu manifest i lloc web, pretén contribuir a enfortir la idea d'una Barcelona progressista i d'esquerres. Adhereix-te i difon la web arreu.



MANIFEST BARCELONA ES D'ESQUERRES

Nosaltres dones i homes que vivim a Barcelona demanem a les persones que es sentin d’esquerres i que avui poden estar sentint decepció, resignació, desànim o un gran cabreig que actuïn i tornin a creure en els seus drets i deures. Que facin propostes, que cridin, que demanin, que participin en la construcció del futur de la seva ciutat.

Molts ciutadans i ciutadanes de Barcelona, preocupats pel resultat de les passades eleccions autonòmiques on hi ha hagut un clar gir cap a la dreta, volem una Barcelona d’esquerres. Creiem en la ciutat europea que hem tingut fins ara, oberta, lliure, innovadora, creativa i integradora. Som gent orgullosa de la feina feta i convençuda de la necessitat que Barcelona continuï sent d’esquerres i millori en els propers quatre anys.

A la nostra ciutat, durant 30 anys hem gaudit d' una sistemàtica política municipal que ha buscat aconseguir la equitat i una redistribució de serveis i equipaments als nostres 73 barris. Hem vist com s’ha buscat impedir, no sempre encertadament, que l'especulació enfonses els nostres barris i cóm s'ha fet de la cultura el seu eix vertebrador. Gràcies a tot això Barcelona és avui una ciutat que sentim nostra. Volem que continuï sent així.

Sabem que no sempre totes les polítiques han estat encertades, sabem que hi han moltes coses que es poden millorar a la nostra ciutat però Barcelona és avui una ciutat global on molts milers de persones que la visiten: turistes, estudiantat i empresariat s’emmirallen en el nostre tramat "humà". Som un exemple de convivència admirat al món. Tot això gràcies a una rica xarxa de societat civil, independent, activa, curosa de les necessitats del veïnat, del medi ambient. Barcelona es, alhora, una ciutat global i local. Es el model Barcelona, un model únic i l'hem de preservar.

Volem uns poders públics forts, independents dels grups econòmics i mediàtics i que serveixin equitativament a la ciutadania. Creiem en la descentralització, en l’aprofundiment democràtic, en la transparència informativa. No creiem en les privatitzacions dels serveis públics, ni en la manipulació dels mitjans de comunicació. Creiem en la capacitat d'autocrítica i de renovació pròpia de les esquerres. Per tots aquests motius us demanem que no us quedeu a casa, que sortiu al carrer que reivindiqueu aquesta Barcelona que volem cada dia un xic millor per gaudir d'una Barcelona que es d'esquerres.