17 de març del 2011

Noves cares al Quadre d'Honor MLP

Avui ha tingut lloc la descoberta de fotografia de Xavi Cabrera, president MLP (2008-2009) i Raimon Goberna, president MLP (2009-2011) al Quadre d'Honor MLP, que està situat al hall de l'Ateneu Ferrer i Guàrdia, a la seu del Moviment Laic i Progressista.

Des de la Presidència de Joan-Francesc Pont (2005-2006) es va impulsar la instal·lació del Quadre d'Honor amb l'objectiu de preservar la memòria dels màxims dirigents de l'MLP però no s'havia fet cap cerimònia de descoberta. Enguany hem tingut l'oportunitat de fer una petita trobada per fer-ho amb un ritual que esperem que es preservi en propers anys. Han assistit dirigents de Casals de Joves, d'Esplac i de l'Escola Lliure El Sol, entitats de procedència dels noves cares al Quadre d'Honor MLP.

Avui hem fet una expressió pública d'un compromís personal. Tothom fa certs tipus de rituals, als aniversaris, a les festes, als congressos dels partits quan es canten alguns himnes... Com diu Vicenç Molina, quan es renuncia a això, es deixa el cerimonial només en mans dels poderosos, com si no hi pogués haver rituals laics, amb les dificultats que això ha comportat, de vegades, en els casaments civils, per exemple, per fer-ho amb dignitat, poesia i alegria.