18 de juny del 2012

#Jovulldecidir per una Catalunya social

Els representants de vuit entitats socials i sindicats units en la plataforma 'Jo vull decidir per una Catalunya social' hem registrat aquest dilluns al Parlament de Catalunya la proposta per sol·licitar una consulta ciutadana sobre les polítiques de retallades del Govern. Aquesta és la primera vegada en la història democràtica de Catalunya en què s'activa un procés de consulta popular per la via del referèndum que, per llei, haurà de comptar amb l'aval de 220.000 signatures, és a dir el 3% de la població. Els impulsors de la iniciativa popular confiem que el procés tirarà endavant amb el suport social necessari i farà possible que la ciutadania pugui decidir a les urnes quin camí cal prendre per sortir de la crisi.

"Creu que l'acció del Govern hauria de donar prioritat a la salut, l'educació i els serveis socials per garantir aquests drets bàsics i complir amb l'Estatut?". Aquesta és la proposta de la pregunta que es faria en la consulta popular i que hem registrat aquest dilluns al Parlament d'acord amb la llei del 2010 sobre consultes populars per la via del referèndum. Una pregunta oberta que està elaborada en termes de priorització de l'acció del Govern de la Generalitat perquè la llei no admet cap pregunta concreta d'àmbit fiscal o pressupostari. Per tant, que quedi clar que no és la pregunta que ens hagués fet.
 
Les entitats promotores són: CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, CONFAVC i FAVB, AEP i AJEC, Moviment Laic i Progressista i Coordinadora de Pensionistes i Jubilats de Catalunya.

Podeu llegir més a:

Nació Digital
ACN
ARA
Directe!
La Malla