28 de maig del 2006

Espai euromediterrani

Aquesta setmana es fa a Barcelona la II Segona Trobada d’Entitats Juvenils i de Cooperació EuroMediterrànies organitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) amb la Red Europea de Diálogo Social (REDS) i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona i que aplegarà a 70 associacions de prop de 30 països. Les dates per la trobada semblen prou encertades, si es té en compte que tindrà lloc la setmana abans de la Cimera del Desè Aniversari del Procés de Barcelona, coneguda com Barcelona + 10, on els diferents Governs volen donar un nou impuls a la Declaració de Barcelona d’acord amb la nova situació que viuen la UE i la Mediterrània.

El desenvolupament d’una societat civil europea i mediterrània amb valors de solidaritat i tolerància implica la participació activa de la gent jove, ja que constitueix un dels seus components més dinàmics i creatius. Segur que aquest espai contribuirà al debat, reflexió i suma d’esforços per donar una visió social a la construcció de la Mediterrània.

Amb aquests tipus d’iniciatives, un any després del Festival Mundial de la Joventut a Barcelona amb la participació de 8.000 joves d’arreu del món, es continua demostrant el potencial de l’associacionisme juvenil català. Endavant amb el debat de les idees i el desenvolupament de projectes compartits.

20 Minutos (16.11.2005)