8 de març del 2009

Ateneus + cjb + fòrum de moviments socials

Arrenca Ateneus Laics i Progressistes

Un any hem trigat en posar en marxa Ateneus Laics i Progressistes. El dissabte 7 de març celebrem la II Assemblea general, amb cert color d'assemblea constituent. Hem escollit un secretariat que ha de ser l'encarregat de concretar el primer pla de treball. En Jaume Pieres, president del Centre Democràtic i Progressista de Caldes és el primer president. L'acompanyarem en aquesta primera aventura en Gabriel Plana de l'Ateneu Fènix; el Fidel González, de l'Ateneu Abril de Barberà, en Joffre Villanueva i Fabian Mohedano, de l'Ateneu Ferrer i Guàrdia i la única dona, la Pilar Molina de Cooperacció. Prop de 20 ateneus són els fundadors del nou projecte associatiu cultural. Ara ve la feina més difícil: consolidar el projecte a partir d'oferir instruments i eines a les entitats membres. Ateneus Laics i Progressistes deixa de ser un experiment del laboratori d'Avinyó 44 i passa a ser una realitat federativa més.

Assemblea general del CJB

Hi ha una tradició al CJB que diu que un no deixa la Presidència del CJB fins que la següent persona que assumeix aquesta responsabilitat no deixa el càrrec. El 7 de març l'amiga Núria Galan, del CISEC; qui ha assumit la presidència des de febrer de 2007 traspassa la responsabilitat a la Marta Cots de MEGC. En aquests dos anys l'equip de la Núria ha fet una feina feixuga i gris de seguiment de l'execució del Pla jove 2006-2010. Ha tingut altres objectius com la creació i consolidació del Consell d'Associacions de Barcelona o el lideratge de la Xarxa de Consells Locals. Sense cap mena de dubte el gran èxit d'aquesta fornada de dirigents i tècnics del CJB (Núria Galan, Santi Caño, Marc Enrich...) ha estat el trasllat del Casal i Consell a l'Espai Jove de Gràcia. Comença una nova etapa. Aviat veurem nostàlgics muntant grups al facebook "Jo vaig estar a l'Espai transformadors".

I Fòrum de Moviments Socials
La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) i les Joventuts Socialistes d'Espanya (JSE) han organitzat aquest cap de setmana (7 i 8 de març) una conferència política sobre moviments socials a Barcelona. Han convidat a una trentena de dirigents d'entitats progressistes. En José Luis Torrevejano, secretari d'organització de la JSC, ha muntat un event espectacular en tots els sentits. Pel que fa a la presència catalana: SOS Racisme, l'AJEC, la Fundació Ferrer i Guàrdia, Cooperacció i la Lliga per la Laïcitat. Un bon símptoma que les forces polítiques juvenils dels dos partits que governen a Catalunya i Espanya vulguin que els seus dirigents (uns 300) dialoguin amb els moviments socials. Alguna cosa està canviant a la JSC.