En el marc de la commemoració de l'Any Ferrer i Guàrdia, la Fundació Ferrer i Guàrdia impulsa activament la setmana de reconeixement institucional de la figura del pedagog i lliurepensador català.
Dimarts 13 d'abril a les 11h. del matí s'inaugurarà l'Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, actual avinguda Marquès de Comillas. El canvi de nom d'aquesta avinguda de Montjuïc parteix d'una campanya engegada per la Fundació Ferrer i Guàrdia, que va rebre el suport de més de 1.500 persones i de 160 entitats, i que posteriorment es va plasmar en una proposta de la Comissió de Nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona que des de la Fundació Ferrer i Guàrdia valorem de forma molt positiva.
D'altra banda, el dimecres 14, a les 18.30h., es procedirà a descobrir una placa on s'ubicava l'antiga seu de l'Escola Moderna, al carrer Bailèn número 56 de Barcelona.
L'Escola Moderna va ser fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia l'any 1901 i va ser un dels seus projectes i llegats més importants, ja que en ella s'hi va desenvolupar un ensenyament inspirat en el lliurepensament, la coeducació i el lliure examen, propis dels corrents llibertaris de l'època. Durant l'any 2009 la Fundació Ferrer i Guàrdia, a iniciativa d'un ciutadà que es va posar en contacte amb nosaltres, vam impulsar una investigació per tal de localitzar la seu de la primera Escola Moderna. La recerca documental ens ha donat les proves que l'actual edifici ubicat al carrer Bailèn 56 va ser la seu d'aquesta Escola.
Finalment, divendres 16 d'abril, a les 12h. tindrà lloc la recepció per part del Vice-president de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod Rovira, amb motiu de la commemoració de l'Any Ferrer i Guàrdia.
Aquesta setmana de reconeixement institucional de Francesc Ferrer i Guàrdia concreta, juntament amb d'altres actes fets fins ara com el del 13 d'Octubre de l'any passat amb el reconeixement fet al Saló de Cent per part de l'Ajuntament de Barcelona, un dels objectius de la commemoració de l'Any Ferrer Guàrdia: que les institucions cde la rellevància del llegat i la figura del pedagog i lliurepensador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada