30 de juny del 2010

Comunicat del Moviment Laic i Progressista

Davant de la sentència que ha emès el Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, des del Moviment Laic i Progressista volem expressar el següent:

1. Que tot el procés que ha envoltat aquesta sentència és d'escassa legitimitat democràtica. No entenem que un text que ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Congrés dels Diputats, i que ha estat refrendat pel poble de Catalunya en referèndum, pugui ser modificat pel Tribunal Constitucional.

2. Que el Tribunal Constitucional ha demostrat sobradament la seva il·legitimitat, la seva incapacitat i la seva submissió a interessos polítics que han pervertit un debat de tanta transcendència com el de l'Estatut de Catalunya.

3. Que el debat sobre l'Estatut ha evidenciat dues qüestions fonamentals: en primer lloc ha posat en crisi i ha qüestionat de forma real, per primera vegada en tot el període democràtic, la vigència del model d'Estat establert per la Constitució Espanyola de 1978. I, en segon lloc, ha demostrat la maduresa de la societat civil catalana que ha estat i és capaç d'afrontar el debat sobre el model d'Estat sense crispació ni dramatismes.

4. Que continuem defensant el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

5. Que, per tot això, ens sumem a les mobilitzacions que es convoquin en defensa de l'Estatut i del dret a l'autodeterminació de Catalunya i fem una crida a dirigents i activistes de les entitats del Moviment Laic i Progressista a participar a la manifestació del dia 10 de juliol.