1 de juliol del 2010

tertúlies

Arrel de la visita de Jordi Armadans, director de la Fundació per la Pau, hem organitzat una tertúlia improvisada que ha acabat semblant-se més a un seminari sobre el mapa de la societat civil catalana. Li expliquem que nosaltres associem les organitzacions en funció dels eixos associacionisme vs tercer sector altament professionalitzat, racionalisme vs postmodernitat, i republicanisme vs nacionalisme. Li fem descobrir el concepte de transversal montserratina. Ells explica que fa més associaria les organitzacions en funció dels esquemes clàssics esquerra vs dreta, catalanes vs espanyoles i alternatives vs conservadores. Fem un respàs al cicle de mobilitzacions socials 2000-2004. Com sempre, en aquests casos, que s'expliquen batalletes, és interessant posar-se al dia sobre la trajectòria d'alguns líders socials del principi de la dècada passada. Les sorpreses no són gaires i algunes reforcen el nostre convenciment que existeix realment transversals (d'esquerra a dreta) monterratines o postmodernes.

2 comentaris:

Jordi Armadans ha dit...

Ep, hola Fabian!

Que bo, arran del teu enllaç linkedià he descobert el teu bloc. Coses interessants. I em trobo aquesta 'indiscreció'!! Ja ja ja!

Sí va ser interessant la 'tertúlia' improvisada.

Pel que fa a maneres de dividir, subdividir i situar la societat civil organitzada, en clau de Fundació per la Pau se'n podrien posar algunes d'importants: 'Violència versus Noviolència', 'Guerra justa vs tota guerra és una barbaritat' 'Desobediència civil versus llei' etc. etc.

Ja veus, vinga llistes i criteris!

Salut!!

Fabian Mohedano ha dit...

acabo de veure ara el teu comentari...

en referència a les classificacions, ara que aviat ve el sant pare li recordarem aquella de catòlics practicants, catòlics no practicants...

salut i fins aviat!