28 de maig del 2006

25 anys treballant per la felicitat de la gent jove de Barcelona

Ahir el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va complir 25 anys. Un quart de segle amb el mateix esperit del primer dia: ser una entitat democràtica, jove, dinàmica, ambiciosa, representativa i, sobretot, al servei de la gent jove de la ciutat.

És just recordar aquells i aquelles que, amb molts menys recursos i amb més incerteses que les d’avui, van tenir el coratge d’embarcar-se en un projecte complex com va ser la creació d’una estructura que aplegués tota la diversitat possible d’associacions juvenils. Han estat anys d’esforços, de canvis, de projectes i, en definitiva, d’il·lusions, tot treballant pels barris, l’objecció de consciència, la creació d’espais de participació, l’habitatge i la feina dignes, l’educació, la salut... Anys de treball per un model de ciutat oberta, acollidora, on la gent jove siguin ciutadana de ple dret.

També han estat anys de relació amb l’Ajuntament de Barcelona: alcaldes, regidors i regidores, grups municipals, tècnics i tècniques, consellers i conselleres de districte... Amb ells i elles hem cercat i, molt sovint, trobat la complicitat necessària per impulsar polítiques de joventut.
Però, sobretot, han estat 25 anys d’associacionisme juvenil. Sense por d’exagerar, podem afirmar que no hi ha cap estructura associativa a la ciutat que aplegui tantes maneres de fer i de pensar, de tants territoris diferents, i amb tanta capacitat de buscar i defensar el que ens és comú: defensar la llibertat i la felicitat de la gent jove. El CJB és l’expressió de les seves 80 associacions (gairebé 450 entitats de base), la forma que adopta un moviment associatiu juvenil madur i compromès per créixer i enfortir-se. És a aquestes entitats a qui hem de felicitar avui, perquè el consell és vostre i vosaltres sou el consell.


20 Minutos (21.1.2005)