28 de maig del 2006

Imaginació i simpatia

Imaginem que l’Ajuntament hagués tingut la brillant idea de derivar el botellón al Fòrum de les Cultures i així amortitzar d’alguna manera aquell espai dessolat.Imaginem que hagués posat lavabos (necessaris a partir de la segona cervesa) i assistència sanitària (necessaris a partir de la vintena). Imaginem que hagués posat una trinxera de containers de reciclatge de vidre, plàstic i cartró al voltant del botellón. Posats a imaginar, imaginem que s’hagués decidit no posar més policia de l’habitual en un esdeveniment amb concentració de persones (que no només joves, eh!).
Imaginem que els mitjans de comunicació haguessin decidit investigar d’on surt la notícia, abans d’omplir titulars d’una notícia que inicialment no ho era. Imaginem que fa cinc o deu anys s’hagués dissenyat conjuntament amb els joves un pla d’equipaments. Imaginem que algun dia l’Ajuntament de Barcelona prengués decisions imaginatives i simpàtiques amb les iniciatives de la ciutadania.

20 Minutos (22.03.2006)

1 comentari:

Andrés Querol Muñoz ha dit...

Posats a imaginar, imaginem que quan una associació juvenil vulgués organitzar un concert al Pavelló del Raval (just al costat dels fets luctuosos) vinculat a una reivindicació social, amb criteris de sostenibilitat i de respecte pel descans dels veïns, amb voluntat de ser expressió de valors democràtics, garantint la seguretat i la salut dels que assisteixen (ambulància, assegurança, servei d'organització)... l'ajuntament no és dediqué a posar pals a les rodes, cobrar preus exhorbitants i negar permisos. Potser si fos així hi hauria menys botellón i més cultura cívica... Potser.