28 de maig del 2006

Els reptes del Projecte Jove

El passat divendres es va presentar, durant el plenari de l’Ajuntament de Barcelona, l’informe del procés participatiu del Projecte Jove que ha impulsat la Regidoria de Joventut conjuntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona.Les conclusions d’aquest procés, en el qual han participat més de 9.000 joves barcelonins, posen de manifest tres conclusions ben clares: que la gent jove desconeix profundament les polítiques de joventut de l’Ajuntament, cosa que ens confirma la llunyania entre joves i les institucions; que la principal preocupació de la gent jove és l’emancipació, i que aquesta també li preocupen altres temes com són la salut (trastorns alimentaris i malalties de transmissió sexual) i la mobilitat (transport més econòmic i amb horaris més amplis).

Moltes de les competències en aquestes matèries són de la Generalitat o bé estatals i caldrà que l’Ajuntament traslladi aquestes institucions per resoldre les necessitats de la joventut de la ciutat. A partir d’ara, el més important és el retorn del Projecte Jove, és a dir, que la gent jove conegui on van a parar les seves propostes. Els esforços han d’anar encaminats a informar la joventut com es desenvolupa aquest procés i quins són els nous reptes que planteja.


20 Minutos (02.05.2006)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

PJ la renovacio permanent dels mateixos objectius de sempre?

(un veterano del 2on PJ)

Izan ha dit...

Fabian, des del territoris desitgem a tope que a BCN funcioni, i funcioni molt més que bé. Sabem que hi han ritmes diferents i la idoneïtat és diferent segons la realitat social, les xarxes de joves... però és fonamental que a Barcelona tiri i de valent.... no deixa de ser també, un referent.