28 de maig del 2006

Paraigua, encenedors i bicis

En què s’assemblen un paraigua, un encenedor i una bicicleta? En que són objectes de propietat efímera, canvien de mans amb facilitat, un dia són teus i l’endemà són d’algú altre. I quin problema hi ha, si els encenedors arriben igual que marxen i a casa nostra plou poc? Doncs que no pots comprar una bici cada setmana. I no és cap novetat que a Barcelona cada cop més gent utilitza la bici com a mitjà de transport habitual, de manera que la seguretat comença a ser una qüestió a resoldre urgentment i en aquesta línia s’han pronunciat, des de fa temps, diverses organitzacions d’usuaris del pedal.

I ara, desmentint els que diuen que la gent no diu res i els polítics no escolten, sembla que l’Ajuntament de Barcelona confia en poder resoldre parcialment el problema mitjançant un registre municipal. S’ha dissenyat un sistema per registrar les bicicletes i cadascú podrà (voluntàriament) optar-hi. El sistema està en fase de proves i no podem saber del cert quina eficàcia tindrà, però si ningú no pren la iniciativa poca cosa farem.
És urgent trencar amb el tòpic que la bicicleta és un mitjà de transport incòmode i molest, només apte per minories que donen color a la nostra ciutat. Feu la prova, aneu amb bici i registreu-la. I lligueu-la bé, si us plau.


20 Minutos (20.09.2005)