19 d’abril del 2009

Ateneu Republicà de Tarragona en marxa!

El divendres 17 d'abril al vespre teníem una cita amb part de les forces laiques i progressistes de Tarragona. L'impulsor en Josep Sánchez Cervelló, una vella amistat dels socis fundadors de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

A l'acte van assistir més de 60 persones procedents de diferents sensibilitats polítiques i associatives. La sala gran del Piscolabis es va quedar petita per acollir tots els comensals. El motiu? Celebrar el 78è aniversari de la República i proposar obertament la creació de l'Ateneu Republicà de Tarragona.

L'organització va donar la paraula al Joffre Villanueva, secretari general de l'MLP, que va felicitar la iniciativa i la va contextualitzar en l'impuls de l'MLP al Camp de Tarragona.

En definitiva, dos motius per estar-ne contents: 1. La possibilitat que hi hagi una entitat cultural adulta a Tarragona que vulgui treballar per recuperar el fil de la història i 2. La voluntat manifesta d'estar vinculat al Moviment Laic i Progressista a través d'Ateneus Laics i Progressistes i esdevenir un referent en el combat en favor del republicanisme i l'associacionisme laic.


A la fotografia, en Mario Burzuri, coordinador de l'MLP al Camp de Tarragona, en Jordi Collado, comissionat de l'MLP al Camp de Tarragona, en Joffre Villanueva, secretari general de l'MLP, en Fidel González, d'Ateneus Laics i Progressistes i jo mateix.