4 d’abril del 2009

L'MLP al País Valencià

Ahir divendres vam anar a Quart de Poblet, al País Valencià. Teníem reunió amb el Moviment Laic i Progressista. Forma part de la ronda de visites que estem fent amb el Joffre Villanueva, secretari general de l'MLP i el Fidel González, comissionat MLP per a la creació del Triangle Laic i l'MLP-e.

Ens rep en Leo Soria, el nostres interlocutor en els darrers temps. Visitem el local que concentrarà la futura seu d'operacions de l'MLP-País Valencià i que ara pertany a la Fundació Movimiento Ciudadano. També visitem tres equipaments de titularitat municipal, entre els que destaca CJ El Barranquet de Quart, que allotja la seu també d'un dels centres d'esplai d'Esplais Valencians, l'Esplai Somriure. Actualment formen part 7 centres d'esplai i les perspectives de creixement són interessants. Les cases de joventut han reorientat el seu treball cap a l'adolescència.

Estem d'acord que que una bona estratègia per créixer és plantejar un apropament a Escola Valenciana. Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua, és la suma de 24 coordinadores comarcals i entitats culturals que treballen al llarg del País Valencià. Segons la seva web, les Coordinadores comarcals són l'origen de les inquietuds de mestres, professorat, pedagogs i pedagogues que, des dels primers anys de democràcia, van apostar per una escola de qualitat i en valencià sota postulats de renovació pedagògica.

Marxem a les 19:20 h. en Euromed. La visita deixa algunes dosis d'esperances per a un canvi al País Valencià des de l'associacionisme. La base de l'MLP és sòlida. Temps al temps.