26 de gener del 2010

A Madrid vamos buscando suerte (II)

Avui he tingut l'oportunitat de conèixer la corte de Madrid, la de veritat; i és que un funcionari ha intentat, amb el seu discurs, desmobilitzar-los perquè no ens presentem a la subvenció que ell gestiona. De pas, ha aprofitat per criticar el Govern d'Espanya. I tot, perquè se m'ha acudit presentar l'MLP com els hereus dels perdedors de la Guerra Civil. Què hi farem? Per sort, la reunió més important era al Ministeri d'Igualtat, i ha anat molt bé. Aviat veurem resultats.

Per sort el dia ha estat més profitós que tot això. Hem anat a dinar amb en Toni Poveda, al mític restaurant de l'Armari, en ple barri de Chueca. Visualitzem que compartim estratègies i ens posem deures per a properes reunions. Li dóno records per en Ximo Càdiz, un referent de les polítiques de joventut al País Valencià i company de batalles a la FELGTB.

Dues reunions interessants que també hem tingut han estat les realitzades amb la secretària confederal de joventut de CCOO, Cristina Bermejo; i amb en Sergio Gutiérrez, secretari general de la JSE. Amb totes tres organitzacions plantegem estratègies de consolidació de l'espai laic a Espanya.

Cal destacar la bona feina de la Núria Galan, per construir una agenda complexa, en paral·lel, l'agenda de la laïcitat política, que ha fet el director de la Ferrer i Guàrdia, en David Prujà, i l'agenda de la laïcitat filòsòfica, que hem fet amb la Núria.