3 d’abril del 2011

Espanya "república bananera"

L'1 d'abril és a Anglaterra el que és a Espanya el dia 28 de desembre, és a dir el dia dels sants inocents. I precisament ha estat Espanya protagonista de la broma del diari The Independent, quan va anunciar que el govern portugués hauria ofert vendre a Espanya Cristiano Ronaldo per 160 milions d'euros com a mesura contribuir a sortir de la crisi.

Fa temps que tinc la intuïció que el bon moment del Barça en futbol i seccions, de la Selecció Espanyola i d'alguns esportistes a títol individual, però principament la política de fitxatges del Real Madrid, fa veure al país com una republica bananera amb l'esport com a eix vertebrador. Aquesta broma del diari britànic corrobora una mica aquesta hipòtesi.

Dubto que l'Albert Soler, company d'agrupació al PSC i qui aquesta setmana ha substituït a Jaime Litzavesky, i a qui voldria felicitar des d'aquí, no li faci gràcia llegir aquests post. Efectivament no és culpa de CSD la imatge que es projecta a fora gràcies a l'èxit de l'esport. Però alguna cosa potser es podria fer per equilibrar pressupostos amb l'objectiu de rebaixar la força dels grans així com augmentar les mesures de suport a l'esport popular.