26 de maig del 2011

Cap a la Trobada general MLP Girona 2011

El proper dissabte 4 de juny tindrà lloc la Trobada general MLP Girona 2011 que té tres grans objectius: En primer lloc vol ser un punt de trobada del centenar de dirigents que lideren les nou organitzacions del Moviment Laic i Progressista així com de les entitats amb qui es manté una relació fraternal. En segon lloc pretén generar debat a partir de l'observació de la realitat social després de les mobilitzacions del 14M i 15M així com del context polític després de les eleccions municipals del 22M. I en darrer terme la Trobada també es planteja com un espai obert per dibuixar el creixement de l'MLP en els propers anys arreu del país i més enllà de Catalunya. Representa, doncs, una fita en el camí del debat a fons que estem fent per fer de la nostra proposta una eina útil per a la Catalunya lliurepensadora i que vam començar a dibuixar amb la nova arquitectura institucional aprovada a l'Assemblea general el passat 14 de febrer i que va escollir a Santi Castellà com a president i un equip de deu dirigents com a Comitè d'Acció Laica. Com és habitual en les darreres trobades, es farà una edició més del Sopar de l'associacionisme laic en el que estan convidats activistes d'associacions locals de les comarques gironines així com dirigents de les grans organitzacions del país i els representants de les institucions.


10:30 h. Rebuda participants, acreditació i instal·lació

11:00 h. Inauguració de la Trobada general

11:15 h. Treball en plenari: L'escenari social i polític després del 14M, el 15M i el 22M

En vista dels darrers esdeveniments socials i polítics que s'han esdevingut, amb l'eclosió de les acampades i l'increment de suport electoral als partits d'extrema dreta, es planteja fer un debat sobre l'escenari social i polític a Catalunya.

13:00 h. Treball en grup: Inici dels treballs

Les relacions interassociatives a l'espai laic europeu

Aquest grup de treball aprofundirà en les estratègia de relació fraternal amb altres organitzacions lliurepensadores i promotores de la laïcitat a Europa.

Associacionisme i laïcitat a Espanya

Aquest grup de treball aprofundirà en les estratègies coordinació interassociativa de l'espai de laïcitat filosòfica més enllà de Catalunya comptant amb la participació d'organitzacions referents. (La llengua de treball serà el castellà). Participaran la FEGLTB, Federación de Mujeres Progresistas, CANAE i La Liga Española de la Educación Popular.

Experiències d'estratègies de creixement: Associacionisme, cooperativisme i acció social

Aquest grup de treball aprofundirà en les estratègies de creixement per aliança sectorial, per densificació i expansió territorial a Catalunya, partit de les experiències d'organitzacions referents.

14:00 h. Dinar

16:15 h. Continuació dels treballs

18:00 h. Treball en plenari: Presentació de conclusions i de la Declaració de Girona

19:30 h. Acte de benvinguda dels nous dirigents

20:30 h. Sopar de l'associacionisme laic